ZWOLLE - VV Alkmaar heeft vrijdagavond een teleurstellende avond beleefd op bezoek bij PEC Zwolle. De ploeg van trainer Mark de Vries speelde een moeizame wedstrijd waarin het evenwel zicht had op een punt. Een ongelukkig eigen doelpunt van Anna Ruiter besliste echter het duel: 2-1.

De Alkmaarders kenden al een valse start toen Leonie Vliek al na vier minuten de bal in de verre hoek achter keepster Femke Liefting schoot. VV Alkmaar kreeg in het vervolg geen grip op het duel want PEC Zwolle speelde geconcentreerd en degelijk.

Ook na de rust wilde het niet vlotten, maar kort nadat De Vries drie wissels had toegepast kwam de ploeg via een prachtige trap van Sanne Koopman, op aangeven van Alieke Tuin, alsnog op gelijke hoogte. Voor Koopman was het al haar negende competitietreffer van dit seizoen. Toch leverde deze geen punt op want in de 83e minuut passeerde Ruiter ongelukkig haar eigen keepster en bleven de punten in Zwolle.

De Vries erkende dat de nederlaag zuur was, maar was ook realistisch. "We hebben alleen in de tweede helft heel even laten zien wat we kunnen. Dat bleek tekort tegen een beter PEC Zwolle".