HEERENVEEN - Het blijft tegenzitten voor VV Alkmaar in de Eredivisie voor vrouwen. De ploeg van Corina Dekker speelt doorgaans prima, maar wacht nog altijd op de eerste zege. Ook in het uitduel bij SC Heerenveen, uitgerekend op vrijdag de 13e, zat het weer dubbel en dwars tegen voor de Alkmaarders. Mede door twee eigen doelpunten won de thuisploeg in extremis met 3-2.

De "ongeluksdag" ging in de eerste helft al op voor VV Alkmaar, want waar deze het beste van het spel hadden stond SC Heerenveen met de rust zomaar op voorsprong. Kort voor men aan de thee ging was het namelijk geheel tegen de verhouding in Niekie Pellens die met een eigen doelpunt voor de 1-0 zorgde.

Na de rust kreeg VV Alkmaar uiteindelijk wel loon naar werken want binnen een kwartier was de achterstand omgebogen. Zowel Charlotte Hulst, met een mooi afstandsschot, als Emmeke Henschen maakten hun eerste eredivisiedoelpunt, en plots stond het 1-2. Toch moest ook deze keer de gifbeker leeg voor de Dekker-equipe want in de slotminuut wist Fransica Cardoso toch nog gelijk te maken. En of het niet erger kon volgde er vijf minuten in blessuretijd nog een eigen doelpunt, ditmaal van Sanne Koopman.

Door dit resultaat neemt SC Heerenveen even afstand van de onderste plaatsen met zeven punten uit zeven duels. VV Alkmaar is met drie punten hekkensluiter.

SC Heerenveen - VV Alkmaar 3-2 (1-0)
1-0 Pellens (e.d.) 1-0