ALKMAAR - Alieke Tuin (20) maakt komend seizoen de overstap van sc Heerenveen, waar zij vier seizoenen heeft gespeeld, naar VV Alkmaar . VV Alkmaar ziet in de linksbenige aanvalster een verrijking voor de aanval van het komende seizoen. Alieke is in bezit een fantastische voorzet en zal komend seizoen ook haar doelpuntjes meepikken.


Alieke gaat komend jaar sociologie studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heeft naast dit drukke leven de ambitie om als trainer aan de slag te gaan.

Corina Dekker; "Met de komst van Alieke hebben we er een gedreven en getalenteerde aanvalster bij. Zij is een speelster met een goede gevaarlijke voorzet, waar ze al meerdere keren mee heeft laten zien dat het een sterk wapen is. Ik heb dan ook heel veel zin om met haar aan de slag te gaan en haar andere kwaliteiten ook te ontwikkelen."

Alieke Tuin;"Ik hoop dat ik me veel kan ontwikkelen bij VV Alkmaar, en had het gevoel dat je je bij VV Alkmaar heel goed persoonlijk en individueel kan verbeteren en daarvoor ook alle hulp kunt krijgen. Ook ga ik ervoor om een basisplaats te krijgen en belangrijk te zijn voor het team. Tevens had ik meteen vanaf het eerste moment een goed gevoel bij VV Alkmaar. Er heerst daar een fijne en ontspannen sfeer."