DEN HAAG - Net voor de volgende (gedeeltelijke) lockdown van start gaat hebben de vrouwen van ADO Den Haag voor eigen publiek met 3-1 van VV Alkmaar gewonnen. De ploeg van trainer/coach Sjaak Polak nam daarmee revanche voor de eerdere 1-0 nederlaag in Alkmaar. Invalster Jolina Amani zorgde met twee treffers uiteindelijk voor de beslissing.

Met de nederlaag in Alkmaar nog in het achterhoofd begon de Polak-equipe getergd aan het duel en het VV Alkmaar van trainer Mark de Vries had het zeker in de openingsfase zeer moeilijk. Keepster Mäkelä zag de groen-gelen meerdere malen op zich afkomen en de treffer kon dan ook niet uitblijven. Die viel in de twaalfde minuut toen een vrije trap van Romy Speelman door Amber Verspaget tegen de touwen werd gekopt. ADO kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar omdat het vizier niet op scherp bleek te staan, kreeg men de rekening gepresenteerd toen Anna Ruiter na een vrije trap op de juiste plek stond om de gelijkmaker aan te tekenen.

ADO Den Haag leek geschrokken en juist in die fase, en ook kort na de rust leek VV Alkmaar zelfs op weg te zijn naar een voorsprong waarbij keepester Barbara Lorsheyd van de thuisploeg enkele malen handelend moest optreden. Nadat Polak in de rust al drie wissels had gebracht besloot hij na een dik uur Jolina Amani als extra aanvalster te brengen en dit wierp zijn vruchten af. Binnen vier minuten had zij succes op aangeven van Speelman en nadat ze ook nog de paal had geraakt sloeg Amani een klein kwartier voor rust nogmaals toe, nu op aangeven van Louise van Oosten: 3-1.

ADO Den Haag - VV Alkmaar 3-1 (1-1)
12. Verspaget 1-0
27. Ruiter 1-1