ALKMAAR - VV Alkmaar heeft een nieuwe partnerclub gevonden in ADO '20 uit Heemskerk. Het is inmiddels de zestiende club die zich aansluit bij de Alkmaarse eredivisionist


Na VV Bergen, Schagen United, Wartburgia, Kolping Boys, Keepersworld, Always Forward, De Foresters, Jong Holland, SV Kadoelen, Amstelveen Heemraad, VV Westzaan, ZOB, KFC en RKEDO, is nu ook ADO '20 een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met VV Alkmaar. ADO’20 is binnen de gemeente Heemskerk dé voetbalclub voor meiden en vrouwen die op niveau willen spelen.

"Bij onze club willen we meiden en vrouwen een vertrouwde en veilige omgeving bieden om met plezier te voetballen, zowel recreatief als prestatief. Dit bereiken we via o.a. talentvolle en gediplomeerde trainers, prima trainingsfaciliteiten, een omgangsprotocol en een jaarlijks geëvalueerd beleidsplan. Daarnaast worden nevenactiviteiten als trainingskampen, toernooien en trainersbijeenkomsten georganiseerd om de onderlinge verbondenheid en sfeer binnen én buiten het veld te verhogen.

Als partnerclub van VV Alkmaar willen we door o.a. kennisuitwisseling en extra activiteiten onze afdeling zowel organisatorisch als voetballend naar een hoger niveau brengen en zo bijdragen aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in het algemeen", zo laat de Heemskerkse club weten.

De afdeling heeft een eigen vijfkoppig bestuur, waarvan de voorzitter zitting heeft in het Algemeen Bestuur van de vereniging, en kent op 1-1-2022 zo’n 180 spelende leden. De vlaggenschepen, VR1 en MO19-1, zijn lijstaanvoerder in hun competities, resp. in de 2e Klasse en de Hoofdklasse Top.


Op de foto: Duncan Muskiet (HJO VV Alkmaar) en Serge Beentjes (Voorzitter Vrouwenvoetbal ADO ’20)