ZAANDIJK – Bij Urn Atelier Vergouw worden al jarenlang buitengewoon mooie keramische urnen gecreëerd. De collectie is nu uitgebreid met urnen die op een speciale wijze tot stand zijn gekomen. Keramiste Marieke Vergouw heeft een Masterclass ‘Saggar Firing’ gevolgd en is daarna gaan experimenteren. Nu presenteert zij met gepaste trots een nieuwe collectie. Deze urnen hebben een prachtige, natuurlijke en warme uitstraling.


“Zo mooi om weer een nieuwe stooktechniek te leren”, vertelt zij enthousiast. “Sagger-firing levert echt bijzondere resultaten op en vanzelfsprekend is elke urn weer anders. Dankzij deze methode ontstaan minder afzettingen op het oppervlak en er kan heel creatief extra materiaal aangebracht worden.” Daarnaast biedt Marieke een prachtige collectie raku gestookte urnen aan in verschillende tinten in het sfeervolle atelier aan de Zaan.


Een urn uitzoeken voor een overleden geliefde of voor jezelf is beladen en vraagt om grote zorgvuldigheid. Marieke heeft daarin ruime ervaring opgebouwd en geeft desgevraagd een weloverwogen advies. “Maar het komt ook voor dat iemand meteen weet welke urn het moet zijn. Die urn past dan helemaal bij een karakter. De urnen die ik creëer zijn sowieso nooit standaard en van elke urn bestaat slechts een exemplaar. Want ieder persoon is uniek en verdient een unieke urn.” De objecten kunnen gezien worden als exclusieve beeldende kunst en zijn een verrijking van het interieur.


Belangstellenden kunnen, na afspraak, ongedwongen rondkijken in het atelier en kennismaken met het vakmanschap van Marieke. Urn Atelier Vergouw is te vinden in het Kreatief Pakhuis, Lagedijk 146b in Zaandijk. Bel voor een afspraak 06-26782242 of bezoek voor meer informatie www.urn-atelier.nl. Tip, lees in het gastenboek de vele tevreden reacties.