ALKMAAR - Maandag 24 april start het buitenbad seizoen bij sportcomplex Hoornse Vaart. Dit jaar met een strand met ligstoelen en parasols en zelfs een stukje zand waar de allerkleinsten hun zandkastelen kunnen bouwen. Daarnaast staat er iedere woensdag en zaterdag een gevarieerd programma op de kalender. De feestelijke opening maandag 24 april om 10.00 uur in het thema ‘Blij dat ik glij’ vormt de start van dit geheel vernieuwde aanbod.

Alkmaar Sport, jong en innovatief sportbedrijf, blijft vernieuwen. Dit keer bij buitenbad Hoornse Vaart. Marcel Ruitenberg, hoofd van de zwemaccommodaties van Alkmaar Sport, vertelt: “Op de ligweide is een stuk strand aangelegd, de Copacobana Beach. Hier vind je comfortabele ligstoelen en parasols in vrolijke kleuren. Voor de allerkleinsten hebben we een stukje zand afgezet waar zij hun mooiste zandkastelen kunnen bouwen.” Daarnaast heeft de Hoornse Vaart divers nieuw sport- en spelmaterialen aangeschaft waarmee het zwembad haar klanten wil verrassen.

Iedere woensdag en zaterdag zijn er sportieve activiteiten. Ruitenberg: “We hebben een gevarieerd programma opgesteld, in overleg met onze Facebook volgers. Er zijn activiteiten op de ligweide én in het zwembad variërend van een piratendag en een buikschuifbaan tot levend bingo en een demonstratie FloatFit in het buitenbad. Mocht het weer een dag tegenvallen, verschuiven we het programma gewoon naar binnen. Dat is het fijne van dit prachtige complex.”

Blij dat ik glij! – de opening

Op maandag 24 april, de maandag in de meivakantie, gaat het buitenbadseizoen feestelijk van start. Thema van deze dag is ‘Blij dat ik glij!’. Vanaf 10.00 uur ‘smorgens tot 16.00 uur ‘smiddags is het buitenbad geopend. Er zijn wedstrijden glijden op zowel de glijbaan in het buitenbad, een buikschuifbaan op het buitenterrein als op de interactieve glijbaan naast het golfslagbad. De Hoornse Vaart kent niet alleen prijzen voor de snelste glijders per glijbaan, maar geheel in stijl met Ter land, Ter zee en In de lucht, is er ook een prijs voor de persoon die glijdt met de mooiste aankleding. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Meer informatie

Van 24 april tot en met zondag 30 mei, de meivakantie, is het buitenbad dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur met uitzondering van Koningsdag 27 april. Daarna is het buitenbad tot en met zondag 3 september op woensdag van 13.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00  uur. Bij mooi weer wordt het bad extra geopend, dit is altijd terug te vinden op de Facebookpagina van Sportcomplex Hoornse Vaart.

Omdat het de eerste week van het buitenbadseizoen ook meivakantie is, is er bij de Hoornse Vaart extra veel te beleven. Op woensdag 26 april is er een Tafeltennistoernooi van 13.30 tot 16.00 uur en zaterdag 28 april organiseert het bad een pannavoetbaltoernooi tussen 13.30 en 16.00 uur. Binnen ligt in het 50 meterbad de Dubbele ZigZagZee, een spannende Wipe-Out baan, en ligt er in het Instructiebad voor kinderen zonder zwemdiploma een Experience Center. Daarnaast zijn de interactieve glijbaan en de bucketgame natuurlijk ook geopend. Met uitzondering van Koningsdag is het zwembad de gehele week geopend. De openingstijden zijn te vinden op www.hoornsevaart.nl.