ALKMAAR - Op woensdagavond 22 augustus speelt de Zuid-Koreaanse organiste Minji Choi tijdens het Zomeravondconcert op beide orgels in de Grote Kerk Alkmaar.De getalenteerde Minji Choi was winnares van Het internationale Schnitger Orgelconcours 2017. Zij begint haar Alkmaarse recital met de speciaal voor het Van Covelens-orgel geschreven compositie ‘Spiegel’ van Bernard Foccroulle. Op het grote orgel speelt zij composities van Bach, Tunder, Weckmann, Buxtehude en Mendelssohn.

Over de organiste
Minji Choi behaalde haar Bachelor of Music in orgel- en kerkmuziek aan de Presbyterian Universiteit en Theological Seminary in Seoel, Zuid-Korea bij Prof. So-In Park. Daarna studeerde ze verder voor haar Master of Music in orgel aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg onder leiding van Prof. Pieter van Dijk; ze is met succes afgestudeerd in maart 2018. Ze heeft deelgenomen aan verschillende Masterclasses bij gerenommeerde professoren, o.a. bij Ludger Lohmann, David Titterington en Michel Bouvard, Wolfgang Zerer. In 2014 won ze de 3e prijs in de Organ Competition of the Korean Association of Organists en in 2017 behaalde ze een enorm succes, toen ze zowel de 1e prijs én de Audi Publieksprijs op het internationaal Schnitger-orgel-Concours in Alkmaar won.

Kaasmarktconcert vrijdag 24 augustus
In de maanden juli en augustus verzorgen nationale en internationale organisten elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op beide orgels van de Grote Kerk. Op vrijdag 24 augustus wordt het Kaasmarkt orgelconcert verzorgd door Cor van Wageningen.

Meer informatie en toegang
Het Zomeravondconcert op 15 augustus begint om 20.15 uur. Toegang tot het Zomeravondconcert bedraagt € 8,00 ( CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,00). Als vriend kan men kortingskaarten aan de deur kopen. Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4e concert (automatisch) gratis! Toegangskaarten kunnen ook worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl