HEILOO - Oude tijden herleven In de comédie op landgoed Nijenburg speelde zich in vroeger tijden een niet onbelangrijk deel van het sociale leven van Heiloo af, met bijeenkomsten van culturele verenigingen en (toneel)voorstellingen. Het theatertje raakte verwaarloosd, maar met het herstelplan van het parkbos in 2012 heeft Natuurmonumenten het weer opgeknapt.

Oude tijden herleven deze zomer in het historische openluchttheatertje! In augustus en september kun je hier een aantal zondagmiddagen komen genieten van theatervoorstellingen, cabaret of licht-klassieke muziek.Donna Musica Op zondag 19 augustus speelt het strijkduo Donna Musica van 15:00-16:00 uur een repertoire van Bach tot Beatles.

Donna Musica wordt sinds 2012 gevormd door violiste Sandra Kox en celliste Evelien Dubbeldam. Het duo treedt op met een breed repertoire licht-klassieke muziek van barok tot en met tango’s, bekende operafragmenten en beroemde Nederlandse luisterliedjes. Recente optredens: Cultuurkoepel Heiloo, Museumhoeve Overslot. Kunstparade Heiloo, Festival ‘Willibrordus draait door’, Kunst tot de Nacht Alkmaar, Kunstmarkt Bergen, Cultuurplatform Ouder-Amstel.

Tijdens het optreden in de comédie wisselen zij licht-klassieke muziek uit de Barok en Romantiek af met operafragmenten uit beroemde opera’s van Mozart en eindigen zij met Beatlesliedjes in een ‘klassiek jasje’.