ALKMAAR - De Japans- Zweedse organist Luca Santesson, de Young ECHO Organist of the Year in 2024, verzorgt op woensdagavond 17 juli het eerstvolgende zomeravondconcert in de Grote Kerk Alkmaar. Zowel op het van Covelens- orgel als op het grote orgel speelt hij werken van Bach, Buxtehude en Zuid-Europese orgelmuziek.

Winnaar Schnitger Orgelconours


De Japans-Zweedse organist Luca Santesson is de Young ECHO Organist of the Year in 2024, een onderscheiding die hij verwierf toen hij in 2023 overtuigend het Internationale Schnitger Orgelconcours op zijn naam zette. Hij won een aantal internationale prijzen en onderscheidingen, waaronder de Publieksprijs en de Grand Prix d'Orgue Jean-Louis Florentz 2022. Luca heeft een grote interesse in hedendaagse muziek en elektronische muziek. Zijn laatste project zijn transcripties van muziek uit videogames en elektronische muziek voor pijporgel.

Het programma


Op het van Covelens-orgel is Zuid- Europese muziek geprogrammeerd met composities van Bruna, Rossi, Strozzi en Kerll. Op het grote orgel staat het Pinksterkoraal ‘Komm Heiliger Geist’ centraal in bewerkingen van Bach en Buxtehude. De Brusselse organist en componist Bernard Foccroulle liet zich voor zijn Toccata inspireren door voorbeelden van Buxtehude. Tot besluit speelt Luca Santesson de Dorische Toccata en Fuga van J.S. Bach

Kaasmarktconcert vrijdag 19 juli


Gedurende de zomermaanden vindt in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktconcert plaats. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op beide orgels. Het Kaasmarkt Orgelconcert op vrijdag 19 juli wordt verzorgd door organist Sunkyung Noh.

Meer informatie en toegangskaarten.


Toegang tot de zomeravondconcerten bedraagt € 9 (Vrienden van de Grote Kerk Alkmaar betalen € 8). Kijk voor het reserveren van toegangskaarten en het complete programma op www.grotekerk-alkmaar.nl. De kaasmarktconcerten zijn gratis te bezoeken.