ALKMAAR - De jonge organist Matthias Havinga verzorgt op woensdag 8 augustus het Zomeravondconcert in de Grote Kerk Alkmaar. Havinga speelt op beide orgels werken van o.a. Mendelssohn, Bach en Sweelinck.

Programma
Op 8 augustus speelt Havinga o.a. het briljante Scherzo uit de Midsummer Night’s Dream en de grote zesde Sonate over het ‘Vater unser’. Daarnaast hoort u op het koororgel variaties op het Salve Regina en de 36ste Psalm van resp. P. Cornet en Sweelinck. Havinga besluit zijn concert met enkele grote Bachwerken.

Biografie
Concertorganist en pianist Matthias Havinga studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde bij Marcel Baudet. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart. Hij is hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen en is wereldwijd actief als concertorganist. Hij concerteerde in talloze Europese landen, Rusland, de USA en Zuid-Amerika en soleerde bij gerenommeerde koren en orkesten als het Nederlands Kamerkoor en het Radio Filharmonisch Orkest. Matthias Havinga is organist-titulaire van het driemanuaals Bätz-orgel uit 1830 in de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk, Amsterdam en kerkelijk organist van de Oude Kerk te Amsterdam.

Kaasmarktconcert vrijdag 10 augustus
In de maanden juli en augustus verzorgen nationale en internationale organisten elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gratis toegankelijke kaasmarktconcerten. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op beide orgels van de Grote Kerk. Op vrijdag 10 augustus wordt het kaasmarkt orgelconcert verzorgd door Thomas Kientz (Frankrijk).

Meer informatie en toegang
Het Zomeravondconcert op 8 augustus begint om 20.15 uur. Toegang tot het Zomeravondconcert kost € 8,00 ( CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,00). Als vriend kan men kortingskaarten aan de deur kopen. Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4e concert (automatisch) gratis! Toegangskaarten kunnen ook worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl