ALKMAAR - Het weekend van 16 t/m 18 juli belooft weer een afwisselend Zomer op het Plein-weekend te worden. Op het programma staan folk en americana van singer-songwriter VanWyck, rhythm, blues en soul van Mell & Vintage Future en vette grooves van Steffen Morrison. In samenwerking met Filmhuis Alkmaar worden op zaterdag 17 juli twee heerlijke films vertoond in de Grote Zaal. Toegangskaarten kosten slechts € 5 (incl. drankje).

Donkere alt-folk en americana
De sober gearrangeerde, donkere alt-folk en americana van singer-songwriter VanWyck doet denken aan Natalie Merchant en Leonard Cohen. In oktober 2020 verraste VanWyck met een persoonlijk en intiem lockdown-album genaamd ‘God Is In The Detour’, waarmee ze tot ver in het buitenland succes oogstte. Op vrijdag 16 juli speelt ze nummers van dit album, dat meer dan een miljoen keer werd gestreamd.

Films in de Grote Zaal
Zaterdagavond 17 juli worden in samenwerking met Filmhuis Alkmaar in de Grote Zaal maar liefst twee films vertoond: de familiefilm ‘A Christmas Gift from Bob’ (de kerstfilm over straatkat Bob) en de 50 jaar oude misdaadfilm ‘La Piscine’ met Romy Schneider en Alain Delon in de hoofdrollen. Een bijzondere filmavond en een unieke ervaring.

Funky sunday
Op zondag 18 juli komen soulfans volop aan hun trekken bij de optredens van soulzanger Steffen Morrison en Mell & Vintage Future. Morrison, die opgroeiende met de tunes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye, eert legendes als Donny Hathaway, Teddy Pendergrass en Otis Redding terwijl hij zijn eigen draai geeft aan het kleurrijke soulgenre. Mell, bekend van haar deelname aan The Voice of Holland en het duet met Douwe Bob, werkt nu samen met de mannen van Vintage Future (toetsenist Nico Brandsen en drummer Ton Dijkman). Met een miniem aantal instrumenten weet het trio een vol geluid neer te zetten.

Zomer in De Mare op 21 juli
Waan je op woensdag 21 juli in festivalsfeer met twee heerlijke straattheatervoorstellingen tijdens Zomer in De Mare in De Vest! Om 16.00 uur en om 19.00 uur kun je genieten van de spectaculaire beeldende voorstelling ‘Springtime’ van Hendrick -Jan de Stuntman/Merel Kamp en van de artiesten van compagnie One Shot, die in hun voorstelling dans en acrobatiek vermengen met bijlwerpen en Chinese paaltechniek. Voor alle leeftijden!

Meer informatie en toegangskaarten
Om zoveel mogelijk liefhebbers te bereiken worden alle voorstellingen twee keer gespeeld. De zaal wordt gevuld met inachtneming van de 1,5 meter maatregel, waardoor testen voor toegang niet nodig is. Toegangskaarten kosten slechts € 5 (inclusief drankje); kaarten voor Zomer in De Mare in De Vest kosten slechts € 2,50. Toegangskaarten kunnen uitsluitend worden gereserveerd via www.zomerophetplein.nl.