ALKMAAR - In het weekend van 23 t/m 25 juli valt in TAQA Theater De Vest weer genoeg te beleven. Op het programma van 'Zomer op het Plein in De Vest' staat de unieke dansvoorstelling 'stuk' van 155 i.s.m. Maas theater en dans. Ook brengt zanger en kleinkunstenaar Flip Noorman een hommage aan Leonard Cohen en komen latin-liefhebbers aan hun trekken bij spetterende optredens van CaboCubaJazz en Maurino.

Grappig en slim
'Stuk' van 155 i.s.m. Maas theater en dans is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor. De voorstelling gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. "Stuk is even grappig als slim" (NRC). Te zien op vrijdag 23 juli om 19.30 uur en 21.30 uur.

Originele liedjes en vertalingen
Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een ode aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten, zwichtte Flip om het programma ook in het theater te brengen. Dit resulteerde in een volledig uitverkochte tournee, waarover De Volkskrant (****) onder andere schreef: "allemachtig, wat een verrukkelijk theaterconcert!" Bijgestaan door zijn band 'De Noormannen' brengt Flip wegens succes dus nog één keer zowel originele liedjes als een aantal vertalingen van zijn held. Te zien op zaterdag 24 juli om 19.30 uur en 21.30 uur

Muzikaal vuur
Zondag 25 juli barst de Grote Zaal uit haar voegen met melancholische en opzwepende Cubaanse rumba, salsa en avontuurlijke jazz van het internationale ensemble CaboCubaJazz. De musici, onder wie zangeres Poliana Vieira, zijn afkomstig uit onder meer Kaapverdië, Spanje en Venezuela. Na CaboCubaJazz staat een optreden van TenTemPiés-frontman Maurino Alarcón geprogrammeerd. Met zijn vertrouwde diephese stem en zijn maatschappijkritische Spaanse teksten brengt hij een unieke 'future latin' sound. De optredens staan op 25 juli gepland om 13.30 uur en 16.00 uur.

Zomer in De Mare op 28 juli
Waan je op woensdag 21 juli in festivalsfeer met twee heerlijke straattheatervoorstellingen tijdens Zomer in De Mare in De Vest! Strijk neer in je theaterstoel en geniet van de humoristische circustheatervoorstelling 'BONJE' en pijnlijke slapstick 'B.V. Natuur' van Compagnie Mobil, die gaat over het klimaatprobleem. Beide voorstellingen worden gespeeld om 16.00 en om 19.00 uur.

Meer informatie en toegangskaarten
Om zoveel mogelijk liefhebbers te bereiken worden alle voorstellingen twee keer gespeeld. De zaal wordt gevuld met inachtneming van de 1,5 meter maatregel, waardoor testen voor toegang niet nodig is. Toegangskaarten kosten slechts € 5 (inclusief drankje); kaarten voor Zomer in De Mare in De Vest kosten slechts € 2,50. Toegangskaarten kunnen uitsluitend worden gereserveerd via www.zomerophetplein.nl.