ALKMAAR - Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Zomer op het Plein weekend van 28 t/m 30 juli. Op het programma staan gratis toegankelijke optredens van zanger/theatermaker Flip Noorman, jazz zanger en -pianist Ruben Hein, zangeres Meis en het cabaretduo Yentl en de Boer.


Rauwe zang en pianoballades
Flip Noorman staat bekend om zijn rauwe stemgeluid en eigenzinnige voorstelllingen. Als frontman van zijn gezelschap ‘De Noormannen’ maakte hij diverse programma’s waarmee hij honderden keren speelde. Hij won de Wim Sonneveldprijs, werd tweemaal genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs en speelde een uitverkochte tournee met het werk van Leonard Cohen waarin hij die nummers herinterpreteerde en deels ook vertaalde. Op vrijdagavond 28 juli vanaf 20.30 uur brengt hij in een Nederlandstalig programma op eigenzinnige manier dronken pianoballades naar het Canadaplein.

Sfeervolle soul en jazz
Pianist en zanger Ruben Hein (1982) wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Hij schrijft soulvolle popsongs en speelt in binnen- en buitenland. Op zaterdagmiddag 29 juli vanaf 16.30 uur speelt de jazz zanger en -pianist o.a. nummers van zijn laatste plaat, getiteld ‘OCEANS’. Beinvloed door artiesten als Radiohead, Thomas Dybdahl, Paul Simon en Bill Withers schreef hij nummers die zo dicht mogelijk bij zijn intuitie liggen. Meis & Yentl en de BoerOp zondagmiddag 30 juli spelen vanaf 14.30 uur


Meis en Yentl en de Boer.
Meis, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Ze is rauw, direct, soms donker, maar dromerig. Ze wisselt intieme, persoonlijke nummers af met introverte danstracks voor iedereen die behoefte heeft aan contact, maar daar nog niet echt om durft te vragen. Het cabaret duo Yentl en de Boer won in 2013 het Amsterdams Kleinkunst Festival en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken van de Nederlandse podia. Ze maken muziek en theater over wat ze opmerkelijk vinden. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Na vele hits, nominaties, theatervoorstellingen en concerten komen ze op 30 juli opnieuw naar Zomer op het Plein!

Meer informatie
Zomer op het Plein is van 30 juni t/m 6 augustus door TAQA Theater De Vest geprogrammeerd op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.