ALKMAAR - Zojuist bevestigd: Van Dik Hout bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een clubtour en een nieuw album in het najaar van 2019. Op 9 november komt de band naar Podium Victorie in Alkmaar, tickets voor de show zijn vandaag in de verkoop gegaan.

Van Dik Hout beleeft een succesvol jaar nadat de single ‘Eén nacht eeuwigheid’ Topsong werd op NPO Radio 2 en de clubtour die de band voor mei aankondigde snel uitverkocht raakte. Vrijdag verscheen de nieuwe single ‘Goud Uit Het Niets’ als voorloper op het nieuwe album wat dit najaar uitkomt. “Het is heel leuk dat het 25-jarig jubileum zo goed ontvangen wordt en we voor uitverkochte zalen spelen. Naast de hits hebben we veel plezier in het spelen van het nieuwe album wat dit najaar uitkomt. Daar gaan we dus ook lekker mee door dit najaar in het hele land. We kijken ernaar uit!”, aldus zanger Martin Buitenhuis.

Van Dik Hout is een van de meest toonaangevende bands van de Nederpop. De band brak in 1994 door met ‘Stil In Mij’ en scoorde later ook hits als ‘Alles Of Niets’ en ‘Tot Jij Mijn Liefde Voelt’. Als gelegenheidsformatie De Poema’s met Acda & de Munnik werden grote hits gescoord als ‘Mijn Houten Hart’ en ‘Zij Maakt Het Verschil’. Van Dik Hout stond op festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert at SEA en deed talloze club en theatertours door Nederland. In 2002 speelden ze op het huwelijksfeest van koning Willem-Alexander en koningin Maxima in de Amsterdam Arena.

Van Dik Hout zal deze avond naast nummers van het nieuwe album ook de klassiekers spelen van het succesalbum 'Van Dik Hout' uit 1994. Meer informatie is te vinden op de website www.podiumvictorie.nl. Tickets à €22,40 zijn te bestellen via de website of bij de kassa (à 22,50) tijdens openingstijden.

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00
www.podiumvictorie.nl