ALKMAAR - Na Zomer in De Mare, het festival in park De Rekerhout, is het weer tijd voor Zomer op het Plein. Vanaf vrijdag 28 juni gaat TAQA Theater De Vest naar buiten en barst het zes zomerweekenden lang van de gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Met prachtige intieme luisterconcerten, spetterende shows en vele bekende namen belooft het weer een fantastische editie te worden.

Vlijmscherp cabaret en sprankelende liedjes

Kom op de vrijdagavonden om 20.30 uur naar het Canadaplein en geniet van vlijmscherp cabaret en muzikale verhalen. Van cabaretier Teun van der Elzen bijvoorbeeld, of van Rosa da Silva, die je in haar tweede solovoorstelling meeneemt in een persoonlijke en muzikale zoektocht. Het komische duo Beth & Flo combineert klassieke muziek met sprankelende liedjes en cabaretier Gavin Reijnders speelt zijn voorstelling ‘Glittermoe’. Piet van Eeghen (winnaar publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2022) komt ook langs en brengt absurdistische liedjes en subtiele ironie.

Jazz, country, chansons en bluegrass Op de zaterdagen om 16.00 en om 20.30 uur staan vele prachtige muziekoptredens op het programma. Kom luisteren naar tijdloze muziek van The LSB Experience of geniet van country- en folkmuziek van SYA, Ierse folkballads van O’Dreams en Franse chansons van Gerard Alderliefste & friends. Woordkunstenaar Spinvis zingt samen met Saartje van Camp bekende en nieuwe Spinvisliedjes en organist Sven Hammond brengt een swingend concert vol R&B, soul, funk en jazz. Singer-songwriter Bertolf gaat voor bluegrass en er komt een bijzondere editie van het Jazz Café met Mike Boddé en Hermine van Deurloo.

Het dak eraf
De zondagmiddagen staan in het teken van spetterende concerten. Studenten van InHolland Conservatorium treden tijdens een nieuwe editie van het Talentstage op met zanger Blaudzun. Muzikaal talent Claude laat het Canadaplein zinderen met zijn monsterhit 'Ladada (Mon Dernier Mot)' en Roxeanne Hazes brengt een geweldig concert met liedjes van haar nieuwe album ‘De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen’. Het slotconcert op zondagmiddag 4 augustus wordt verzorgd door Douwe Bob, met als support-act multi-instrumentalist Melle.

Meer informatie

Zomer op het Plein is van 28 juni t/m 4 augustus geprogrammeerd op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl