ALKMAAR - Vanaf september wordt in de Grote Kerk Alkmaar maandelijks een gratis toegankelijk concert in de serie ‘Rondom Bach’ geprogrammeerd. De serie is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk en biedt luisterrijke zaterdagmiddagconcerten met orgelmuziek, vaak aangevuld met andere instrumenten. De serie start op zaterdag 26 september met een uitvoering van Ensemble Fantasticus.

Programma
Op zaterdagmiddag 26 september speelt Ensemble Fantasticus werken van Stradella, Buxtehude, Bertali, Muffat en Schmelzer. Aan het concert werken mee: Rie Kimura (viool), Robert Smith (cello/gamba), Kathryn Cok (klavecimbel) en Pieter van Dijk (orgel). Het concert op 26 september is geprogrammeerd in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en het Orgel Festival Holland.

Meer informatie en toegang
Het concert in de serie Rondom Bach is geprogrammeerd op zaterdag 26 september om 16.30 uur in de Grote Kerk Alkmaar. Entree is gratis, een donatie na afloop is welkom. Kijk voor meer informatie over het programma op www.grotekerkalkmaar.nl.