ALKMAAR - Het eerstvolgende concert in de serie ‘Rondom Bach’ vindt plaats op zaterdag 25 januari in de Grote Kerk Alkmaar. Stadsorganist Pieter Van Dijk brengt deze middag samen met het Sweelinck Barokorkest werken van Quantz, Bach en Vivaldi ten gehore.


Programma
Naast o.a. ‘Het Praeludium et Fuge in g.’, de ‘Triosonate in g’ en het ‘Herr Jesu Christ, dich zu uns wend’ van Johann Sebastian Bach worden werken ten gehore gebracht van Johann Joachim Quantz (o.a.‘Triosonate in c’) en Antonio Lucio Vivaldi (o.a. ‘Kamerconcert in g’).

Sweelinck Barokorkest
Het Sweelinck Barokorkest is het orkest van de afdeling oude muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Het orkest is opgericht door Lucy van Dael en Alfredo Bernardini, maar wordt ook geleid door de andere docenten van de afdeling oude muziek.

Het orkest studeert ieder jaar een aantal programma’s in onder leiding van de internationaal bekende docenten van de oude-muziekafdeling, zoals Alfredo Bernardini, Jed Wentz, Teunis van der Zwart en Menno van Delft, waarna concerten in binnen- en buitenland worden gegeven. Uitvoerenden op 25 januari zijn:

Kristy van Dijk (blokfluit), Christine Blasl (barokhobo), Luis Tasso Santos (barokfagot) en Irene Gonzalez Roldán (klavecimbel). Stadsorganist Pieter van Dijk bespeelt het orgel.

Meer informatie en toegang
Het concert in de serie ‘Rondom Bach’ is geprogrammeerd op zaterdag 25 januari om 16.30 uur in de Grote Kerk Alkmaar. Entree is gratis, een donatie na afloop is welkom.