ALKMAAR - Hoewel de Alkmaarse Oratorium Vereniging (AOV) momenteel nog druk doende is met de repetities voor de Nederlandstalige Mattheus Passie op 13 april a.s., is het koor ook al bezig met de voorbereidingen op het komende najaarsconcert! Zoals gewoonlijk nodigt het koor daarvoor ervaren zangers (m/v) uit, die op projectbasis willen meedoen aan de repetities en de uitvoering van het geprogrammeerde werk. Dat is deze keer o.a. het Requiem van Mozart! Vanaf woensdag 17 april gaat het koor weer aan de slag met dit onder oratoriumliefhebbers zo populaire werk, dat op zondag 10 november 2019 ‘s middags wordt uitgevoerd in de Grote Kerk.

Naast Mozarts’ Requiem staan delen uit een werk van de Engelse componist Henry Purcell op het programma. Het betreft Dido and Aeneas, een korte opera van ca. 50 minuten, daarom ook wel kameropera genoemd.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@aovkoor.nl. Alle stemsoorten zijn welkom, maar met name tenoren, ook vrouwelijke, worden van harte uitgenodigd te reageren. De AOV repeteert iedere woensdagavond van 19.45 tot 21.45 uur, behalve in de schoolvakanties, in de aula van het Murmellius Gymnasium aan de Bergerhout te Alkmaar.