ALKMAAR - Tijdens de jaarlijkse manifestatie Kunst tot de Nacht kun je als liefhebber van kunst en spel weer door de stad zwerven langs theaters, musea, dansstudio’s en andere plekken waar je een voorproefje krijgt van wat het nieuwe culturele seizoen te bieden heeft. Op vrijdag 7 september staan van 20 tot 24 uur de deuren wagenwijd open. Dit jaar staat alles in het kader van het thema: Vrij Spel.

Ook bij Kunstuitleen Alkmaar staan bijzondere dingen te gebeuren.

Zandtekenen
Zandkunstenaar Elze van den Akker presenteert Open Your Mind, een zandtekenshow die de toeschouwer inspireert en onderdompelt in een soort droom. De kunstenaar strooit, veegt en schuift met hand en zand op een imposante lichtbak. Zo ontstaat een fascinerende wereld met levensechte zandschilderingen van mensen en verhalen. Via beeldprojectie kan het publiek zich vol verbazing en verwondering laten meeslepen in de wondere wereld van zand en licht, die ondersteund wordt door muziek. Als je je zo hebt laten meeslepen dat je het zelf ook eens wilt proberen, dan kan dat. Heb het lef en laat je fantasie de vrije loop.

Wenshut
Zou het niet prachtig zijn, als je wens meteen, direct en ter plekke vervuld wordt? Hoe zou het aanvoelen als, in ieder geval, je meest ultieme wens wordt vervuld? Dat kan tijdens Kunst tot de Nacht bij Kunstuitleen Alkmaar.

Schrijf je wens op een briefje en schuif het via kieren en gleuven bij de WENSHUT naar binnen. Kunstenaar Kees Oosterbaan verwerkt deze wens tot een tekening en schuift de tekening weer naar buiten. Vijf minuten slechts en je wens is vervuld. Makkelijk zat.