ALKMAAR - Duizendpoot Wouter Planteijdt is zanger, songwriter, producer, geluidstechnicus en één van de beste gitaristen van Nederland. Hij is vooral bekend als zanger/gitarist van de band Sjako! Maar zijn carrière als live- en sessiemuzikant en producer is ook zeer indrukwekkend.


De legendarische band Sjako! bestaat bijna 40 jaar. Maar de viering zal nog even uitgesteld worden want momenteel staat alles in het teken van ‘Bullhorn’, de in september verschenen bejubelde plaat van Wouter Planteijdt in samenwerking met Gerco Aerts en Mischa Porte. Planteijdt staat bekend als een van de beste gitaristen die ons land rijk is. Hij werkte met o.a. Hans Dulfer, Maarten van Roozendaal, Groep Fosko, Jeroen Van Merwijk, Viggo Waas, Corrie van Binsbergen, Ricky Koole, Hadewych Minis, Sanne Wallis De Vries en Paul de Munnik.

En nu is er de rootsy plaat 'Bullhorn', live opgenomen, akoestisch, zonder opsmuk. In tegenstelling tot het complexe karakter van het Sjako!-repertoire vinden de heren een meer open en akoestisch geluid. Geen dubs, alles live en in dienst van de liedjes. De prachtige nummers, met invloeden uit de americana en jazz gaan over universele thema’s als ouder worden, verdriet, boosheid en liefde. Door Planteijdts toelichting bij de nummers van komt het album op het prodium nog meer tot leven.

‘Bullhorn’ wordt op 11 januari gespeeld in de kleine zaal van Victorie. Gekozen is voor een opstelling met zitplaatsen, waardoor het publiek nog meer het verhaal ingezogen wordt. Tickets voor dit concert kosten €14,50. Zaal open: 20:00, aanvang: 20:45. Zitplaatsen zijn niet geplaceerd.

Online ticketlink: http://bit.ly/PlanteijdtVictorie