ALKMAAR - Op vrijdag 17 juli opent de indrukwekkende fototentoonstelling 'World Press Photo Exhibition' in de Grote Kerk Alkmaar. Directeur Peter Blaauboer is zeer verheugd deze belangwekkende persfoto’s opnieuw in de kerk te kunnen tonen.

De World Press Photo Foundation gelooft al zes decennia in de kracht van het (laten) zien van visuele verhalen. Opgezet als competitie in 1955 door Nederlandse fotografen, uitgegroeid tot non-profitorganisatie met een wereldwijd bereik. Deze zomer gratis toegankelijk in de Grote Kerk!

Meer over de World Press Photo Exhibition
Alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s zijn deze zomer in de Grote Kerk Alkmaar te zien, inclusief de prachtige World Press Photo of the Year en de World Press Photo Story of the Year (zie onder). En natuurlijk veel indrukwekkende foto’s in de categorieën Nieuws, Portretten, Sport, Natuur en Milieu en de winnende films van de Digital Storytelling Contest.

Veiligheid voorop
Dit jaar is er met extra veel persoonlijke ruimte en een uitgebreid pakket corona-aanpassingen voor de veiligheid van alle bezoekers. Dit alles om een rustige, veilige 1-op-1 ervaring met de winnende foto’s te hebben.

Meer informatie en kaartverkoop
Het vooraf reserveren van een gratis ticket voor een bezoek aan de kerk is niet meer noodzakelijk. Wel geldt er een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in de kerk aanwezig mag zijn. Wil je dus graag verzekerd zijn van toegang op een bepaald tijdslot? Dan is het nog steeds mogelijk om vooraf een gratis kaartje te reserveren via de website. Kies bij het reserveren in de kalender voor de gewenste datum en tijd. LET OP bij het reserveren: de expositie is alleen te bezichtigen van 17 juli t/m 23 augustus.