ALKMAAR - Verroer je niet, want alle professionele internationale levende beelden zijn weer in beweging gekomen. Na een lange periode van echte stilstand zijn ze terug als nooit tevoren. En hoe! In oktober kun je internationale en nationale beelden bewonderen tijdens het Wereldkampioenschap. Word verrast door mooie, leuke, ontroerende, spectaculaire en prachtige levende standbeelden.


Vanaf het allereerste begin in Arnhem in 2008, waar het festival dertien jaar heeft plaatsgevonden, heeft het festival een gigantische aantrekkingskracht. Elke festivaleditie weer vergapen zich meer dan 200.000 bezoekers aan bijna 200 prachtige kunstzinnige, ontroerende en/of grappige living statues. Voor de kunstvorm zelf is de impact van het festival enorm.


‘Meedoen aan het World Living Statues festival’ zegt in de wereld van het levende standbeeld bijna alles. Maar ook de vele bezoekers kijken er telkens naar uit. En publicitair? Van Australië tot Canada en van Argentinië tot China… overal wordt er aandacht aan het festival geschonken. Het is het grootste festival ter wereld voor en door living statues.


World Living Statues festival Alkmaar

Vrijdag 14 okt: Statues by night: Meet the Champions 19:30 – 22:30 uur
Zaterdag 15 okt: Kids Statues 13:00 – 17:00 uur
Zondag 16 okt: Wereldkampioenschap 13:00 – 17:00 uurVrijdag 14 oktober – Statues by Night: Meet the Champions

Statues by Night: Meet the Champions is dé spetterende opening van het festival. Een keur aan wereldkampioenen maakt speciaal voor de gelegenheid haar opwachting. Je wordt getrakteerd op een overweldigend mooi en innovatief optreden van een stoet aan levende beelden in de donkere avond. De deelnemers laten hun succesvolle en prijswinnende creatie op theatrale wijze laten zien. Via een vooraf vastgestelde route wandel je door Alkmaar Centrum en vergaap je je aan de meest magnifieke en vreemde creaties. Statues by Night is betoverend, verrassend en zet de veelbelovende toon voor de rest van het festivalweekend.Zaterdag 15 oktober – Het Kids Statues Kampioenschap

Zaterdag 15 oktober zijn alle ogen gericht op de kids. Aanstormend talent krijgt alle ruimte om het podium op straat te betreden. Zowel de jeugd die niet eerder in aanraking is geweest met theater als de inmiddels fanatieke uitdagers van de oudere garde, wordt de kans geboden hun kunsten te vertonen. Jong en oud zal de dag van hun leven hebben bij het zien van deze prachtige kidsstatues! Welke kids statue wordt de mooiste en beste van Nederland en gaat met zijn of haar familie naar Euro Disney?

Zondag 16 oktober – Het Wereldkampioenschap Living Statues

Het World Living Statues Festival is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en beste festival voor levende standbeelden ter wereld. Alle 700 professionele artiesten die dit vak wereldwijd beoefenen zijn bekend bij de organisatie. De zondag staat traditioneel in het teken van het Wereldkampioenschap. Voormalig 2-voudig wereldkampioen en huidig artistiek leider John Eicke heeft de selectie uit ruim 300 inschrijvingen gedaan van de bijna 100 living statues, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. De allerbesten van hen vertonen onderling hun kunsten op de zondag en strijden die dag om de eretitel van beste levende standbeeld ter wereld. Door het centrum van Alkmaar kan het voltallige publiek zich vergapen aan de levende standbeelden op de route. Wie moet er volgens jou winnen?

Het World Living Statues festival eindigt met alle deelnemers en een indrukwekkende prijsuitreiking in het centrum van Alkmaar.

Meer info: www.worldlivingstatues.nl