ALKMAAR – Rock is onsterfelijk, dat komt wereldact Wolfmother nog maar eens bewijzen in Victorie, een affiche waar het Alkmaarse poppodium zeer mee in haar nopjes is. De Australische rockband, in de afgelopen vijftien jaar vaste prik op de grootste festivals, komt op woensdag 20 mei naar Alkmaar.

De sound van het gezelschap rondom zanger/gitarist Andrew Stockdale ontging niemand toen het titelloze debuutalbum uitkwam in 2005. Zelfs commerciële radiozenders ontkwamen niet aan de aanstekelijke en hernieuwde jaren 70 sound waarmee de band op de proppen kwam. Er bleek massale behoefte aan een groep die het geluid van bands als Led Zeppelin en Black Sabbath nieuw leven inblies, en tegelijkertijd toch modern wist te klinken. Nummers als ‘Woman’, ‘The Joker & The Thief’ en ‘Dimension’ knalden uit de speakers: no-nonsense slagwerk, Hendrix-achtige hooks en riffs en de snerpende stem van Stockdale trokken miljoenen rockliefhebbers van alle leeftijdscategorieën naar de platenzaken, de concertzalen en de festivals.

In een klassieke rock-opstelling (gitaar, bas en drums) raasde het trio over de wereldbol. De band bleef niet alleen geweldige albums afleveren (‘Cosmic Egg’, ‘New Crown’, ‘Victorious’) maar inspireerde ook jongere muziekliefhebbers om de rockmuziek uit de jaren 70 eens uit de platenkast van hun ouders te halen en op gitaar- of drumles te gaan.

Tickets voor het concert kosten € 36,40 in de voorverkoop, de band trapt af om 20:45. Er wordt aangeraden niet te lang te wachten met het aanschaffen van tickets, die reeds in de voorverkoop zijn gegaan.

Online Ticketlink: http://bit.ly/WolfmotherVic

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00
www.podiumvictorie.nl