ALKMAAR - Op zaterdag 26 februari speelt WIRWAR Producties de nieuwe voorstelling BONJE (5+) in De Vest in Alkmaar. BONJE is een humoristische circustheatervoorstelling voor de hele familie.

Speelse voorstelling over ruziemaken toont herkenbare situaties

BONJE is een acrobatische sensatie vol herkenbare situaties over ruzie maken, kibbelen, kissebissen, twisten en bakkeleien. Regisseur Laura van Hal en haar spelers laten zien dat ruziemaken heel normaal is. Want ruzie - of we het nou willen of niet – daar krijgen we allemaal wel eens mee te maken. De een misschien wat vaker dan de ander. Je loopt vast wel eens te kibbelen met je broertje of zusje. Of je ziet dat je ouders over iets bakkeleien. De belangrijkste boodschap die je meekrijgt na het zien van de voorstelling BONJE? Het gaat er uiteindelijk vooral om dat we leren hoe we met problemen om kunnen gaan.

Bonje in coronatijd

Ruziemaken is juist nu in coronatijd een belangrijk thema om bespreekbaar te maken. Gezinnen zitten steeds vaker dichter op elkaar en dan lopen de spanningen soms hoog op. De zorgen over wat er achter gesloten deuren kan plaatsvinden zijn groot. De makers van de voorstelling maken op lichte wijze het thema bespreekbaar.

Wél een humoristisch uitje voor de familie

Een zware voorstelling? Zeker niet! Ondanks het belangrijke en noodzakelijke thema, wordt er gegarandeerd door jong en oud gelachen. Want de twee acrobaten en de mimespeelster die in BONJE te zien zijn zetten een voorstelling vol humor neer. Voorafgaand aan en na afloop van de voorstelling kan het jonge publiek zelf acrobatische toeren uithalen in de foyer, want onder de noemer #indewirwar is een Twister-achtig spel te ontdekken.


Brutaal circustheater met diepere betekenis
Laura maakt sinds 2008 circustheatervoorstellingen. Zo maakte ze voorstellingen bij TENT Circustheaterproducties en co-regisseerde zij samen met Dan Tanson de muziektheatervoorstelling Heroïca, in opdracht van het Lucerne Festival (CH). Dit beeldend concert voor kinderen van 8 t/m 13 jaar won de prestigieuze Junge Ohren Preis 2014. Bij STIP Theaterproducties maakte Laura de voorstellingen VLIEG OP! (4+, 2015) en het zeer succesvolle LEF! (6+, 2018). In 2018 richtte zij het gezelschap WIRWAR Producties op. Onder deze naam gaat Laura zelfstandig door met het maken van brutaal circustheater. De eerste voorstelling – genaamd WIRWAR (6+, 2020) – werd door de pers enthousiast ontvangen. BONJE is de tweede productie van het jong gezelschap. De voorstellingen van WIRWAR zijn voor jong en oud, vol risico, dynamiek en humor. WIRWAR combineert circus met dans en bewegingstheater en geeft diepere betekenis aan de spectaculaire acrobatische toeren.

BONJE is op 26 februari om 14:30 te zien in De Vest in Alkmaar

Meer informatie op wirwarproducties.nl. Kaarten zijn te bestellen via theaterdevest.nl