ALKMAAR - Op zondag 17 februari 2019 van 12 tot 17 uur vindt voor het eerst de Winter Amusetour Alkmaar plaats. Na het grote succes van de ‘normale’ Amusetour Alkmaar, is er nu als extra Amusetour de winterversie.

De Amusetour in Alkmaar is, hoe kan het ook anders in deze stad, elk jaar weer een feestje.

Alkmaar
Bezoek Alkmaar voor de eerste keer en je zult haar nooit meer vergeten. Want naar deze prachtstad die op slechts een halfuur van Amsterdam én een kwartier van het Noordzeestrand ligt, blijf je terugkeren. Dwalend langs de monumenten, grachten, winkels, musea en terrassen zal je verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum.

Verscheidenheid en historie
Alkmaar heeft verschillende goed onderhouden musea: natuurlijk het prachtige Stedelijk Museum Alkmaar (vol kunst en geschiedenis) maar ook het Hollands Kaasmuseum en het Biermuseum. En wat dacht je van het Beatlesmuseum, dat geheel gewijd is aan ‘the Fab four’? Eenmaal tijd voor de lunch zijn er in het centrum zoveel verschillende eettentjes dat het moeilijk kiezen is.

In Alkmaar is het ook prettig winkelen, want niet alleen de grote winkelketens zijn hier goed vertegenwoordigd, maar daarnaast vind je genoeg bijzondere boetiekjes. Vooral de straten van ‘d’Oude Stad’, zijn populair bij de shopaholics. In de monumentale panden van dit oudste stukje van de stad komen de allerleukste ondernemingen van de regio samen. En voor een goede overnachting na een dag Alkmaar blijf je natuurlijk slapen bij één van de hotels of bed & breakfasts.

De deelnemende restaurants zijn:
- Granada
- 1480
- Nola Social
- Bistro Heerlijk Nel
- Vito
- Stadskaffee Laurens
- Uit India

Alkmaar, gezelligheid als nooit te voren!