ALKMAAR - Op zaterdagmiddag 28 juli worden de drie winnaars van de fotowedstrijd ‘Perspectief’ bekendgemaakt. Deze dag wordt tevens de tentoonstelling van de 20 geselecteerd foto’s geopend.

Ter gelegenheid van het jubileumjaar 500 jaar Grote Kerk Alkmaar organiseerde Artiance in samenwerking met het Stedelijk Museum Alkmaar, de Alkmaarse fotocafé’s, Camerland en Shuffle Magazine een grote fotografiewedstrijd. Thema: De Grote Kerk zag en ziet alles! Uit de bijna 300 ingezonden fotowerken zijn 20 foto’s geselecteerd die vanaf 28 juli tentoongesteld worden in de Grote Kerk.

De vakjury was verrast door de vele inzendingen en de bijzondere benadering van de opdracht “De Grote Kerk zag en ziet alles”, waarbij gebruik werd gemaakt van verschillende perspectieven en verrassende technieken. Onder de 20 geselecteerde foto’s zitten de drie winnende fotografen; deze worden tijdens de feestelijke opening bekend gemaakt.

De werken zijn bijzondere inkijkjes in wat Alkmaarders hebben gezien, wat ze graag zien. Veel fotografen gingen aan de slag met beeldaspecten zoals licht/donker werking, perspectief en compositie. Vensters, lijnenspel, vogel- of kikkerperspectief en weerspiegeling. De jury zag hierdoor de kerk en wat de kerk zag en ziet, op bijzondere wijze verbeeld.

Wat betekent de kerk voor de Alkmaarders? De kerk is voor velen een rustpunt, baken en/of ontmoetingspunt. Ook de actualiteit kwam terug in foto’s, de jury zag de evenementen ter gelegenheid van het jubileumjaar regelmatig voorbij komen.

Kijk op de website voor een fotocompilatie www.artiance.nl/inzendingen-perspectief/