DE MARE - Gerard Aalders, verzorgt op woensdag 24 oktober een lezing in de bibliotheek van De Mare over koningin Wilhelmina. Was koningin Wilhelmina een vorstin van mythische omvang of een koningin van de mythe? Terwijl haar koningschap nog steeds met veel raadsels is omgeven was Wilhelmina (1880 - 1962) als koningin razend populair.


Nieuwe kijk op oude koningin

Een kritische blik op haar leven en werken geven een totaal ander beeld van de oude koningin. Wat blijft er van Wilhelmina over als we haar ontdoen van al de mythes en imponerende daden waarmee biografen en geschiedschrijvers haar hebben omgeven? Gerard Aalders ging op onderzoek. Zijn kritische kijk op haar leven werpt een totaal nieuw licht op de oude koningin. Gerard Aalders was onderzoeker bij het NIOD. Hij schreef boeken over kartels, de Bilderbergconferenties, inlichtingendiensten en economische oorlogvoering. Zijn boeken over 'Zakenprins’ Bernhard zijn bestsellers.

Aanmelden
U bent van harte welkom op woensdag 24 oktober. De lezing start om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie De Mare, Laan van Straatsburg 2. De toegang is € 6,-, bibliotheekleden betalen € 5,-. Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek (u betaalt met pin).