ALKMAAR - Dit jaar bestaat Sociaal Cultureel Wijkcentrum De Oever maar liefst 10 jaar! Met jaarlijks 40.000 bezoekers, 3.500 activiteiten, 100 vrijwilligers en een uitgebreid programma, heeft De Oever belangrijke plek in de wijk Oudorp verworven. In 2007 fuseerde Buurthuis De Vang en het Dorpshuis, 10 jaar later staat er een dynamisch, sociaal & cultureel wijkcentrum nieuwe stijl, met een hoog maatschappelijk nut, waar de wijkbewoners trots op mogen zijn.

Het 10-jarig bestaan wordt zondag 10 september gevierd met een receptie in de grote zaal met o.a. een live optreden van Collectief Explosief. Alle (oud-)medewerkers, (oud-)vrijwilligers en betrokken wijkbewoners zijn uitgenodigd om dit heugelijke feit te komen vieren.

Op deze feestelijke dag houdt De Oever tevens Open Dag, waar u kunt kennismaken met het diverse aanbod van activiteiten bij De Oever. Op het buitenterrein vindt ook het jaarlijkse Preuvenement van de Vereniging van Tropenvrienden Alkmaar plaats. Er is een keur aan foodstands waar bezoekers kunnen genieten van de Indonesische keuken, live muziek en dans uit de Gordel van Smaragd.

Kom zondag 10 september de feestelijke sfeer proeven! U bent van harte welkom van 13:00 t/m 18:00 uur en de entree is geheel gratis. De jubileumreceptie duurt van 17:00 tot 20:00 uur. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.de-oever.nl.