ALKMAAR - West Coast legende Xzibit maakte in de jaren 90 naam als rapper en later ook als presentator van het populaire MTV programma ‘Pimp My Ride’. Op 1 november brengt hij een mooi, rauw hiphop feestje en een lading classics en nieuw werk naar Alkmaar. Als voorprogramma neemt hij een nieuwe generatie veelbelovende hiphop artiesten mee.


Geboren als Alvin Nathaniel Joiner, verhuisde Xzibit op jonge leeftijd naar Los Angeles en startte daar zijn carrière als member van underground hiphop collectief Tha Alkoholiks, met King T, Defari en The Alkaholiks. Hij scoorde zijn eerste hit in 1996 met het nummer ‘Paparazzi’, maar zijn grote succes kwam echter in 2000 met zijn 3e solo album ‘Restless’. Artiesten als Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem en Nate Dogg werkten mee aan dit album. In 2000 maakte Xzibit deel uit van de legendarische ‘The Up in Smoke Tour’, een van de meest memorabele hiphop shows in de muzikale geschiedenis met onder andere Snoop Dogg, Eminem, Ice Cube, Dr. Dre en Nate Dogg.

Sinds 2004 werd Xzibit ook bekend als presentator van het populaire MTV programma ‘Pimp My Ride’. Auto’s klaar voor de schroothoop werden omgetoverd tot blinkende pimpmobielen.

Xzibit maakt compromisloze, eigenzinnige hiphop staat erom bekend alles te geven op het podium. Het belooft een memorabel hiphop feestje te worden!

Het concert van Xzibit vindt plaats op 1 november. Toegangskaarten kosten €34,80 en zijn te bestellen via www.podiumvictorie.nl of verkrijgbaar aan de deur.
Online ticket-link: http://bit.ly/XzibitVictorie