ALKMAAR - ‘Amadeus’ komt naar de Nederlandse theaters. Dit muzikale theaterspektakel over één van de grootste componisten uit de geschiedenis, Wolfgang Amadeus Mozart, was al een groot succes op West End in Londen. Vanaf september 2019 zal ‘Amadeus’ in de Nederlandse theaters te zien zijn. De voorstelling van de Theateralliantie / Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY komt op 5 en 6 november naar TAQA Theater De Vest. De kaartverkoop is gestart!


Grootse theaterproductie door Theu Boermans
De Nederlandstalige ‘Amadeus’ wordt geregisseerd door Theu Boermans (die ook verantwoordelijk was voor ‘Soldaat van Oranje’, met Mark Rietman als de jaloerse Salieri en Sander Plukaard in de rol van de geniale Mozart. ‘Amadeus’ vertelt het verhaal van Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de keizer verschijnt is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert verbijsterd dat de muzikale inspiratie, waar hij zelf zo naar op zoek is door God aan Mozart is geschonken. Gegrepen door een obsessieve jaloezie gaat Salieri de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk ook met zijn geloof in God.

Meer informatie en toegangskaarten
‘Amadeus’ van de Theaterallantie / Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY is op 5 en 6 november om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien.Toegangskaarten kosten € 39,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa van Theater De Vest (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur, tel 072- 548 99 99).