ALKMAAR - Hij is hier niet zo bekend, maar een ware held in Suriname: verzetsheld Boni. Om zijn ongelooflijke levensverhaal over het voetlicht te brengen is 'Boni de musical' gemaakt, eigentijds-muzikaal en wervelend gebracht door een twintigtal acteurs, dansers en muzikanten. Te zien op zaterdag 20 januari om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest.

Strijd tegen slavernij

Boni de musical vertelt het mythische levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij in de Surinaamse binnenlanden. Boni is één van de meest tot de verbeelding sprekende verzetshelden. Hij wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. In de moderne musical met nieuwe composities wervelt een grote groep dansers, zangers en acteurs het publiek terug naar de 18e eeuw, met zang, spoken word, rap, en soul. 'Boni de musical' over een wonde in de tijd, verraad, verzet, liefde en broederschap.

Meer informatie en toegangskaarten


'Boni de musical' is op zaterdag 20 januari om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 41,50 (CJP € 25) en kunnen worden gereserveerd via

www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 99 99.