ALKMAAR - Van maandag 17 september tot en met vrijdag 21 september staat de gemeente Alkmaar in het teken van dementie. Geriant organiseert die week, in samenwerking met de gemeente en andere partners, allerlei activiteiten. Dit varieert van voorlichtingsbijeenkomsten en workshops tot het openen van de Kaasmarkt op vrijdag 21 september.

De week wordt afgetrapt met een ontbijt in het Stadhuis. Verschillende zorgmedewerkers zijn door wethouder Marcel van Zon uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijt. Deze medewerkers verlenen dagelijks zorg aan mensen met dementie en worden om deze reden in het zonnetje gezet. Ook gaan ze in gesprek met de wethouder en kunnen ze hun ervaringen delen over hun werkzaamheden.

Boottocht
Elk jaar organiseert Alzheimer Nederland, afdeling Noord-Kennemerland, een boottocht voor thuiswonende mensen met dementie en hun naasten. De boot vaart naar de Zaanse Schans, waar alle passagiers een kijkje kunnen nemen.

Vol programma
Er worden activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en hun naasten, maar ook voor professionals en vrijwilligers in de zorg en iedereen die meer wil weten over dementie. Het gehele programma is te vinden op www.alkmaar.nl/dementie.