ALKMAAR - Komend weekend wordt de reeks concerten en optredens van Zomer op het Plein en Zomer in De Mare afgesloten met een een concert van Wende. De singer-songwriter, performer, chansonnière en nog veel meer deed al enige malen Alkmaar aan voor optredens en staat garant voor kwaliteit. Als voorprogramma zal de Amsterdamse zangeres Pitou zondagmiddag vanaf half drie starten op het Canadaplein. De avond ervoor, op zaterdag 11 augustus, staat Sven Ratzke op het plein.

ZATERDAG 11 AUGUSTUS: SVEN RATZKE (20.30 uur)
Showvedette, extravagante entertainer, homme fatale en sympathieke diva: Ratzke brengt iedereen in vervoering. De Nederlands-Duitse theatersensatie heeft een flinke dosis zelfspot en voelt zich naast al die grote concertzalen in New York, Berlijn en Londen ook erg thuis op kleinere podia, dicht bij zijn publiek.

In zijn show ‘For One Night Only’ opent Ratzke een prachtige catalogus van muziek die hij met de jaren heeft verzameld. Parels van Bowie, Brecht en Brel passeren de revue. Hij vertelt hilarische verhalen, is zoals altijd gehuld in prachtige couture en wordt begeleid door de virtuoze Christian Pabst op de vleugel. “Sven Ratzke is a must-see”, schreef de New York Press. Komt dat zien!

ZONDAG 12 AUGUSTUS: PITOU (14.30 uur)
Pas maar op, want de Amsterdamse Pitou kan je hart breken met haar melancholieke folkliedjes en betoverende stem. Ze laat zich inspireren door de melodieën van Joni Mitchell, de mooie droefheid van Sparklehorse en de koorzang van Le Mystère des Voix Bulgares. Haar prachtige debuut-EP werd benoemd tot een van de beste releases van het jaar, ze werd uitgenodigd voor The Great Escape in Brighton, speelde op Celtic Connections in Glasgow en timmert internationaal verder aan de weg. “Melancholische, eigenzinnige melodieën, die voor een instant brok in de keel zorgen”, aldus 3voor12.

ZONDAG 12 AUGUSTUS: WENDE (15.45 uur)
Singer-songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer: Wende pakte afgelopen voorjaar voor de tweede keer de Annie M.G. Schmidtprijs, nu voor het nummer ‘Voor alles’, gebaseerd op een gedicht van Joost Zwagerman. Dat is niet de eerste prijs die ze in ontvangst nam. Eerder al won Wende twee Edisons, een Gouden Notenkraker, een Gouden Harp en gouden platen. En dat is niet voor niets: ze raakt met haar scherpzinnige stem keer op keer tussen hart en ziel. Wende vernieuwt continu, ruilde Franse chansons in voor Engelstalige popmuziek, speelt klassiek repertoire en leerde zelf elektronische undergroundbeats maken. Kom naar haar luisteren op deze zomerse zondag.

Kijk hier voor meer info