ALKMAAR - Ook in het nieuwe theaterseizoen heeft TAQA Theater De Vest de serie Dinsdag Matinee geprogrammeerd. De serie is twee jaar geleden in het leven geroepen voor theaterliefhebbers die liever niet meer ’s avonds de deur uit gaan en blijkt een groot succes. De voorstellingen zijn gekozen door de programmeur van De Vest en een commissie van vier betrokken theaterliefhebbers. Stuk voor stuk bijzondere programma’s die vooral het oudere publiek zullen aanspreken.

Theaterconcerten, komedie en prachtig toneel
Bezoek op een dinsdagmiddag een bijzondere voorstelling met een familielid, vriend of vriendin! Op dinsdag 9 oktober brengen Gijs Groenteman, Frank Groothof & Dick van der Stoep een ode aan de grootste Nederlandse componist aller tijden: Harry Bannink. Actrice Bodil de la Parra speelt op 27 november haar Oerol-hit ‘Het verbrande huis’, over haar leven in Paramaribo. The Bentleys zetten op 5 februari de zaal op zijn kop met muziek uit de fifties en sixties: een feest der herkenning! Op dinsdag 12 maart zingt Joke Bruijs, begeleid door Musica Extrema, bekende levensliederen uit de hele wereld en Trudy Labij en Frans Mulder spelen op 9 april de komedie ‘t Is nogal fris voor de tijd van het jaar’.

Ontmoet de artiest!
Na afloop van de meeste voorstellingen wordt in de bovenfoyer een nagesprek met de acteurs/muzikanten georganiseerd. Dit gebeurt in een informele setting onder leiding van een gespreksleider. Een prachtige mogelijkheid om de artiest (en) in levende lijve te ontmoeten en vragen te stellen. De nagesprekken zijn gratis toegankelijk voor iedereen die in het bezit is van een toegangskaart.

Meer voorstellingen overdag
In het nieuwe theaterseizoen programmeert TAQA Theater De Vest ook een zestal koffieconcerten op zondagmiddagen, met jonge, getalenteerde internationale musici (14 oktober, 18 november, 6 januari, 24 februari, 17 maart en 14 april). De concerten worden gerealiseerd in samenwerking met The International Holland Music Sessions.

Meer informatie en toegangskaarten
De voorstellingen in de Dinsdag Matinee- serie beginnen om 14.00 uur; de toegangsprijs per voorstelling bedraagt € 18 incl. drankje en garderobe. Kijk op www.taqatheaterdevest.nl voor alle informatie en het reserveren van toegangskaarten. Kaarten kunnen ook worden gereserveerd via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 - 16.00 uur).