ALKMAAR - Na een volledig uitverkochte eerste reeks is het Jazz Café dit seizoen terug in TAQA Theater De Vest! Wederom verandert de Plein Zaal in een intieme jazzclub tijdens vier sfeervolle, muzikale avonden. Onder het genot van een drankje kan het publiek luisteren naar een afwisselende line-up met de top van de Nederlandse jazz. Onder andere Eric Vloeimans, Martin Fondse en Denise Jannah betreden dit seizoen het podium en worden begeleid door initiatiefnemers Marc Schenk (percussie) en Kasper Kalf (bas).


Zeer succesvol eerste seizoen

Marc Schenk (o.a. bekend van Gare du Nord) kijkt ontzettend uit naar de tweede editie van het Jazz Café. “Als inwoner van Alkmaar miste ik een echt jazzpodium waar topmusici komen spelen en waar een jazzminnend publiek de moeite neemt om concerten te bezoeken. We hebben een zeer succesvol eerste seizoen achter de rug.” Collega Kasper Kalf (o.a. bekend van Hans Teeuwen / The Painkillers) vult aan: “Het creëren van een podium waar de ware jazzmuziekliefhebber zijn hart op kan halen, is zeer geslaagd vorig seizoen. We willen het publiek dit seizoen weer verrassen met mooie, inspirerende, eigentijdse en toegankelijke jazzconcerten van top niveau.”

Unieke, intieme concerten
Voor de muziekliefhebber is het Jazz Café een unieke kans om bij de kleine groep te horen die deze intieme concerten van dichtbij mee gaan maken. Komend seizoen staan er weer vier Jazz Cafés gepland. Op maandagavond 29 oktober vindt de eerste editie plaats, met Bart Wirtz (alt sax), Jan van Duikeren (trompet) en Timothy Banchet in een Cannonball Adderley tribute. Gevolgd door Eric Vloeimans (trompet) en Martin Fondse (piano) op maandagavond 26 november. Op maandagavond 28 januari spelen Martijn van Iterson (gitaar) en Karel Boehlee (piano) en op maandagavond 25 februari wordt de serie afgesloten met zangeres Denise Jannah en Colijn Buijs (piano).

Kaartverkoop en meer informatie
Tickets voor het Jazz Café kosten €11,- per stuk (incl. drankje) en zijn verkrijgbaar via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur, tel 072- 548 99 99).