Woensdag 20 februari Taverne Jamsessie olv. Jay Tee Teterissa

Woensdag 20 februari lekker jammen in de Taverne! Free and easy. Dit keer onder leiding van JAY TEE TETERISSA. Iedereen is welkom om je instrument te stemmen, je stem te laten horen of je keel te smeren.

 • Line up huisband:
 • Drums - Leon van Etten
 • Bas/Vocals - Jay Tee Teterissa
 • Gitaar - Bas Phaff
 • Toetsen/Vocals - Ryan Bechoe

Feel free to join the evening, de entree is gratis!

Aanvang 21.00 uur

Donderdag 21 februari Badaboom Stand Up Comedy

Badaboom Comedyclub verzorgt een te gekke stand-up comedy avond met een professionele MC en Headliner. Verder nemen wij een paar top-talenten mee die we graag een paar minuten laten spelen voor jullie. Dus gevestigde namen die nieuwe grappen en verhalen testen samen met de comedy talenten van de toekomst!

 • MC: Jeroen Pater
 • Talents: Eva Steenhuizen, Amber Doets, Maarten Vissers
 • Headliner: Arie Koomen

Entree gratis, aanvang 21:00

Vrijdag 22 februari 5 jaar Thank God It's Friday!

Al 5 jaar draaien DJ's Frank en Guido tijdens Thank God It's Friday de pannen van het dak in een bomvolle Taverne. Zij draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt! Op vrijdag 22 februari 2019 daarom een special edition. Zorg dat je erbij bent!

Tussen 22.00 en 03.00 uur,

Entree alleen met speciaal t-shirt, verkrijgbaar bij de bar van de Taverne voor 5 euro, aan je lijf

Zaterdag 23 februari The Renovators (rock' n roll met lol en David Hollestelle)

,,Wat doe je als je eigen band een korte pauze neemt? Precies, doorspelen. Deze unieke samenstelling van zeer ervaren muzikanten, waaronder David Hollestelle (Wild Romance), bouwt elke gelegenheid in no-time om tot een Rock 'n Roll tent. Dave Edmunds, John Hiatt, Chuck Berry, The Rolling Stones en vele anderen Twee uur Rock 'n Roll, Country & Blues. Let's roll."

Rock 'n Renovate in De Taverne. Let's roll!

Dit is een gelegenheidsband die er niet om liegt!

 • Jo de Roeck - Nod Stewart
 • David Hollestelle - Wild Romance
 • Martin Bakker - ex Nits/Gruppo Sportivo
 • Jeroen van As - Nod Stewart
 • Joeri Rook - ex Drive Like Maria/Nod Stewart.Aanvang 21:00, vrij entree

Zondag 24 februari 5 jaar vernieuwde Taverne Ralph De Jongh & band

Ralph de Jongh is dé Nederlandse bluesontdekking van de 21e eeuw door Harry 'Cuby' Muskee.

Zondag 24 februari staat hij met zijn heerlijk formatie RALPH DE JONGH+FRIENDS in De Taverne Bergen! FRIENDS is zijn Noord-Hollandse begeleidingsband met Almar Fernhout (zang en gitaar), Jeroen van Niele (zang en basgitaar), Leon van Etten (drums en zang), en Ralph (zang gitaar). Deze vier blonde koppies gaan voor een waanzinnig feest zorgen. En ze hebben ook nog hun splinternieuwe cd bij!

Ralph de Jongh werd in 2011 door de Robert Johnson Foundation (USA) uitgenodigd om twee optredens te doen voor het 100 jarige Robert Johnson jubileum festival. Ralph legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn concerten en opnames. In een stijl waarin alleen Ralph de Jongh kan optreden, in een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin we kunnen terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger. Ervaar de schoonheid van dit fenomeen. Dit is puur. Dit is emotie. Dit is Ralph de Jongh!

Harry Muskee van Cuby and the Blizzards ontmoette Ralph de Jongh in 2004 en schreef een aanbevelingsbrief: "Ik stond in de gelagkamer van café De Amer een biertje te drinken en hoorde dat er een voorprogramma was. Nu let ik meestal niet zo op voorprogramma's, maar dit keer hoorde ik een sound die me sterk deed denken aan oude blueszangers die ik in de Delta had gehoord. Ik verwachte dan ook iemand uit Mississippi te zien, maar tot mijn verbazing zat een lange blonde jongen uiterst origineel slide-gitaar en mondharmonica te spelen. Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet, gaat op in de muziek en bovenal is hij een jongeling die het aandurft nu eens niet te kiezen voor de 'easy way out': Glitter, snel succes...., maar voor een stuk cultuur in de vorm van de muziek van Robert Johnson, Son House, Elmore James en Muddy Waters. U hoort nog van Ralph. Met respect en genoegen, Rolde, Harry Muskee".

Ralph de Jongh ging twee jaar mee als vaste support mee op tournee met zijn favoriete Nederlandse bluesband, de legendarische Cuby + The Blizzards van 2006 t/m 2008. Tijdens deze tour schreef Harry nog een aanbevelingsbrief: "Geloof me. Ik heb Ralph al heel vaak zien optreden en ik kan je verzekeren: dit is waar voor je geld. Na Ralph te hebben zien touren met C+B voor een jaar, ben ik ervan overtuigd dat een zeldzaam talent en een goede vriend hier aan het werk is."

Ralph heeft een unieke speelstijl, schrijft & produceert zijn eigen muziek, brengt die op zijn eigen label uit, en hij speelt de blues op houten schoenen. Hij is wellicht de eerste veganistische bluesman. Verder is hij M.A. in filosofie en deed 1000 banen als loodgieter, schoonmaker, boerenknecht, tuinbouw, schoonmaker, bejaarden en dementen-zorg, verkoper, post, inpakken. Hij werkte 6 jaar in de wereldberoemde Wisseloord Studio's waar hij 9 van zijn albums opnam. Begin 2019 komt zijn nieuwe album QUATRO uit. Deze 'vliegende Hollander' is enorm produktief met zijn laatste releases van een 3cd box "Dancing On A Volcano – 20 years of Burst Out Explosions", een dubbele tranentrekkende en kippenvel leverende dubbel cd met de Poolse violiste Ewa Pepper "Breath Of Live", een ander dubbel album met zijn fantastische band LIVE" en een album met psychedelische 70's muziek, die ook op vinyl is uitgekomen. Verder schildert hij ook nog ruwe COBRA achtige schilderijen met gedichten.

"Een van de beste songwriters van Nederland" – Music Maker Magazine

"Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien" – Het Parool

"Een bluesartiest van absolute wereldklasse" – Lust For Life

Aanvang 17.00 uur, gratis entree