Bergen - Van vrijdag tot en met zaterdag weer een bomvol programma in De Taverne in Bergen. Waaronder een eerbetoon aan John Lennon.

Vrijdag 7 december Freestyler ( DJ Arturo S.)
Wat is het toch lekker relaxed dansen in de Taverne, alles kan en alles mag, als het maar lol is. Vanavond draait de onvolprezen DJ Arthur Selbach aka Arturo uit principe een soulvolle discofunk set! Maar je weet nooit waar het heengaat....

Zaterdag 8 december Black Hammer Voodoo
Black Hammer Voodoo is Deep Dark Shit met een eigen gezicht. Scherpe zang, snerpende mondharmonica, scheurend gitaarwerk, stevige groove.

Zanger/bassist Michiel van Leeuwen (Gruppo Sportivo, Bombitas, De Dijk, Painting Over Picasso) en Harmonica legende Kim Snelten (The Scene, Jack Of Hearts, Jeffrey Lee Pierce, Drippin Honey, AJ Plug) kennen elkaar van Rusty Apollo. Sam ‘Smokehouse’ Shine (Vanessa Baker and the Electric Eclectic, Anthony David and Toni Child) is ‘a renegade outlaw and voodoo guitar magician from the badlands of downunder’.

Drumtalent Francesco Libero komt uit het hete diepe zuiden van Italië. Deze mannen brengen een schat aan ervaring mee maar weigeren een nostalgische trip te maken. Ze willen verder!Op 27 augustus 2016 maakten ze hun succesvolle debuut op Culemborg Blues en speelden op diverse Nederlandse podia. Ondertussen schoten ze nog wat opzienbarende videoclips.

Hun debuutalbum ‘Dance Like A Windmill’ verschijnt op de digitale streaming platforms. Ze presenteren het album op 30 november in De Nieuwe Anita te Amsterdam om 21:00. De inmiddels verschenen recensies over ons debuutalbum zijn zeer lovend:

BluesMagazine: 'Een zeer indrukwekkend en overrompelend bluesrock album van eigen bodem!'
Bluesbreeker: 'Een dijk van een plaat die heerlijk vuig in het rock segment hangt!'
Slim Chance is Back: 'Een zeer indrukwekkend en overrompelend bluesrock album van eigen bodem!'

Zondag 9 december John Lennon Undercover
Lennon is een legende, hij verleed 8 december 1980 en daarom de dag na zijn sterfdag een eerbetoon. Zijn muziek en persoonlijkheid heeft de wereld voor altijd anders gemaakt. Kritisch, soms cynisch, een vredesstrijder, stoer, kwetsbaar en zeker ook liefdevol. En zijn grootste kwaliteit was uiteraard dat hij al deze eigenschappen, wensen en dromen wist te vertalen naar prachtige nummers.

Wie kent er geen nummer van de hand van deze meester? Come Together, Day Tripper, I Am the Walrus van zijn tijd als Beatle en Imagine, Jealous Guy en Instant Karma als solo artiest. Om er slechts een paar te noemen.

Onderstaande heren brengen een ode aan John Lennon en spelen een selectie van hun favoriete Lennon nummers, zowel Beatles als solo werk. Dat wordt genieten!
Sessieleider Robin Verkaik (Dog called Phenix) – Zang/gitaar
Bauke Bakker (Her Majesty) – Drums/zang
Thomas Meeuwis (Woodstock the Story) - Bas/zang
Iwan Schiphorst (Good Things End) - Gitaar/zang
Guido van Heuvelen (The Pianohouse) - Toetsen/zang