ALKMAAR - Op vrijdag 24 juni start een gloednieuwe editie van Zomer op het Plein. Maar liefst zes zomerweekenden lang staan op het Canadaplein in Alkmaar elk weekend gratis toegankelijke cabaret- en kleinkunstoptredens, shows en fantastische theaterconcerten op het programma. De aftrap is op vrijdag 24 juni voor ‘improvisatiekoningin’ Marja van Katendrecht, die het publiek vermaakt met haar ‘Dooie Sterren Parade’. Op zaterdag 25 juni gaat het dak eraf met de feestmuziek van de Amsterdam Klezmer Band en op zondag 26 juni staat zangeres en pianiste Karsu op het podium, met haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek. Zij wordt bijgestaan door singer-songwriter Maya Shanti.

Meezing- eerbetoon
Op vrijdag 24 juni brengt Marja van Katendrecht met haar ‘Dooie Sterrenparade’ in een muzikaal programma een eerbetoon aan de ons ontvallen artiesten. Vanaf 20.30 uur vertelt zij aan de hand van bekende en onbekende nummers en anekdotes over het leven van Robert Long, Rudy Carrell, Tante Leen en vele anderen. Een hartverwarmend programma vol nummers, droefenis en plezier.

Spectaculair dansfeest
De Amsterdam Klezmer Band bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden. Kom op zaterdag 25 juni om 17.00 uur naar het Canadaplein en je belandt in een dansfeest dat zijn weerga niet kent! De zevenkoppige band uit Amsterdam is al ruim 25 jaar actief op festivals, in clubs en theaters in Nederland en daarbuiten. De band maakt muziek die voortkomt uit de Oost- Europese Joodse traditie en speelt ska, jazz, balkan en zelfs rap.

Rijzende ster
Zangeres en pianiste Karsu heeft met haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek in meer dan twintig landen opgetreden. Haar ster blijft rijzen. Op zondagmiddag 26 juni vanaf 14.30 uur is zij op het Canadaplein te beluisteren. Tijdens het concert werkt ze samen met singer-songwriter Maya Shanti, een artistiek feestbeest die het prachtige en het pijnlijke bezingt.

Meer informatie
Zomer op het Plein is van 24 juni t/m 5 augustus geprogrammeerd op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl. Zomer op het Plein wordt mede mogelijk gemaakt door TAQA Theater De Vest, Gemeente Alkmaar en Grand Café Klunder.