ALKMAAR - Op 21 april staat platenzaak Pop-Eye/Velvet Music in Alkmaar in het teken van Record Store Day. Tijdens deze dag wordt er een ode gebracht aan de onafhankelijke platenzaken en de muziek zelf. Diverse artiesten zullen optreden bij Pop-Eye/Velvet Music in Alkmaar waaronder dit jaars Eurovisie deelnemer Waylon.

Diezelfde avond geeft Waylon een concert in de Victorie in Alkmaar en speciaal voor Record Store Day geeft hij een opwarmertje bij de platenzaak.

Naast de singer-songwriter vullen nog meer artiesten de winkel met live muziek waaronder; Skotwal, Unsung heroes, Don Jae, Rose Marin, Stories From Shamehill, Casa De La Muerte XXL, Mr Stone & the Black Dogs en Yaël Vinckx. De line-up is in samenwerking met de organisatie van Record Store Day en Amplitects. Laatstgenoemde is geen vreemde van de winkel. Ze organiseren regelmatig amplified shows waarbij lokale en startende artiesten een plekje krijgen in de winkel om live op te treden.

Record Store Day is een jaarlijks evenement dat wereldwijd plaatsvindt. Duizenden artiesten en muziekliefhebbers komen deze dag bij elkaar in platenzaken waarbij de winkels extra feestelijk zijn met speciale releases en live optredens.

Pop-Eye/Velvet Music is te vinden aan de Boterstraat 10.