ALKMAAR - Podium Victorie heeft dit weekend een mooi nieuw ochtendritueel voor je. Je staat op, trekt je kleren aan (of komt gewoon in je pyjama) en komt dan direct door naar Victorie. Daar staat je een concert en heerlijk ontbijt te wachten van voormalig chefkok van Woodstock ’69. Op zaterdag 5 februari is het de beurt aan Sophie Straat en op zondag kun je wakker worden met de spannende harmonieën van Palmbomen II.


Opstaan Met
Onder de noemer ‘Opstaan Met’ introduceerde Podium Victorie in december de eerste ochtendconcerten. Helaas konden deze niet plaatsvinden vanwege de lockdown, maar komend weekend is het zover: bezoekers kunnen ’s ochtends aanschuiven en worden heerlijk in de watten gelegd met een concert en een overheerlijk vegetarisch ontbijt. De Kornuit Zaal is sfeervol ingericht met tafeltjes op 1,5 meter afstand.

Sophie Straat op 5 februari
Sophie Straat groeide op in de Amsterdamse Pijp en wordt inmiddels de koningin van de principiële smartlap genoemd. Ze zingt levensliederen over actuele thema’s als woningnood en racisme en won een Edison voor haar debuutalbum ‘T is niet mijn schuld’. Naast haar rol als vertolker van het levenslied, is Straat kunstenaar en maakt zij sociaal geëngageerd werk.

Palmbomen II op 6 februari Kai Hugo is de man achter Palmbomen II, maker van lo-fi, psychedelische elektronica met onalledaagse harmonieën en grooves. In het opnameproces van zijn platen focust Hugo zich eerder op emotie en improvisatie dan op de uiteindelijke productie. Dat spontane karakter is terug te horen op zijn releases van de afgelopen jaren, waaronder ook op de in 2018 uitgebrachte samenwerking met gelijkgestemde producer Betonkust.

De prijs voor de ochtendconcerten is €21,90, inclusief ontbijt. De deur gaat om 08:30 open en om 09:15 begint het concert.