ALKMAAR - Op zondagmiddag 26 mei, 13.30-15.00 uur, komt een verhalenverteller naar het Kruithuisje. Met verhalen en muziek voor alle leeftijden uit vele windstreken, van Noord-Holland tot Rusland en van Jiddisch tot Grimm.Kom langs, en of je als toevallige voorbijganger een paar verhalen hoort of juist heerlijk de hele middag komt: voel je welkom bij het Kruithuisje! De toegang is gratis — maar laat je vooral niet weerhouden om tussendoor van een lekker kopje koffie of iets anders te genieten.

Walter: ‘Tachtig paar wijdopen ogen, ademloos genietend - aan zo'n publiek is het heerlijk verhalen vertellen. Samen met mijn accordeon, die je verleidt tot luisteren in nog diepere aandacht. Met verhalen over Baba Jaga en haar duistere praktijken, het Ezeltje dat zo graag muziek maakt, de rabbi en zijn verslaving, de Grote Meester, of de jonge vrouw die met slimheid haar leven en haar huwelijk redt --- een bonte stoet bijzondere figuren komt tot leven en trekt voorbij. Sommige verhalen zijn van lang geleden, andere zijn gloednieuw, en allemaal hebben ze aan jong en oud iets te bieden.

Solo-acteur/verteller Walter Roozendaal treedt op onder de naam Muze Muzette. Zijn leven lang houdt hij zich bezig met theater en muziek. Hij regisseerde meer dan 30 jaar zangers en muziektheater aan het Conservatorium van Amsterdam en leidt nieuwe collega’s op aan de Vertelacademie. Voor koren en musici schreef hij het ‘Handboek Podiumpresentatie’. Hij geeft daar workshops en regie over, ondertussen aan meer dan 200 koren in Nederland en België. Informatie: www.muzemuzette.com en www.kruithuisje.nl