ALKMAAR - Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument. Op vrijdag 29 juni wordt het orgel bespeeld door organist Hans Stehouwer. Hij speelt werken van o.a. De Cabezón, Buxterhude en Bach.

Over Hans Stehouwer
Hans Stehouwer is geboren in 1946 in Maassluis. Hij studeerde orgel en piano bij Koos Bons, later gevolgd door clavecimbel en clavichord bij Hugo van Veen en Nelly van Ree Bernard. Als leraar en conrector is hij 33 jaar verbonden geweest aan het Murmellius gymnasium in Alkmaar. Hij laat zich regelmatig horen als organist, voornamelijk in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Bij zijn muzikale activiteiten staat het oeuvre van Johann Sebastian Bach centraal. Daarnaast heeft hij altijd bijzondere aandacht besteed aan de Spaanse en Portugese muziek voor toetsinstrumenten uit de 16e, 17e, en 18e eeuw. Zo heeft hij in 2010 een cd uitgebracht, die geheel gewijd is aan de orgelmuziek van de blinde Spaanse componist Antonio de Cabezón (1510-1566), ter gelegenheid van diens 500e geboortejaar.

Meer informatie en openingstijden
Het gratis toegankelijke kaasmarktconcert op 29 juni is te beluisteren om 12.00 en om 13.00 uur in de Grote Kerk Alkmaar. Gedurende de zomermaanden is de Grote Kerk Alkmaar geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Kijk voor afwijkende tijden en het volledige programma m.b.t. de kaasmarkt - en zomeravondconcerten op www.grotekerkalkmaar.nl.