ALKMAAR - Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarkt orgel concerten op de vrijdagen kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarkt orgelconcerten voor u samengesteld. Op vrijdag 1 juni wordt om 12.00 uur en 13.00 uur het Schnitger Orgel bespeeld door organiste Edith Yam. De Grote Kerk en het concert zijn gratis toegankelijk.

Over de organiste
Edith Yam, geboren in Australië, is een Master of Music student aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze volgt orgelstudie bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga, continuo bij Miklos Spanyi en bij professor Louis Robilliard. Edith behaalde haar Bachelor of Music (orgel) met First Class Honours in 2015 aan het Sydney Conservatorium of Music. Vanaf 2012 tot 2015 kreeg ze jaarlijks vele prijzen en beurzen bij de Universiteit van Sydney. Vanaf 2006, toen Edith haar secundaire opleiding aan het Conservatorium High School vervolgde tot aan haar diplomering, studeerde ze orgel bij Philip Swanton. Door de jaren heen heeft Edith overal in Europa in masterclasses opgetreden en heeft cursussen gevolgd onder andere bij Hans Davidsson, Olivier Latry, Jacques van Oortmerssen, Daniel Roth en Harald Vogel.

Zomeravondconcerten
In juli, augustus en september worden op de woensdagavonden de traditionele zomeravondconcerten gegeven. De serie start op woensdagavond 4 juli en wordt verzorgd door organist Wim Diepenhorst.

Openingstijden Grote Kerk Alkmaar
Gedurende de zomermaanden is de Grote Kerk Alkmaar geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Kijk voor afwijkende tijden en het volledige programma m.b.t. de kaasmarkt - en zomeravondconcerten op www.grotekerkalkmaar.nl.