ALKMAAR - Op woensdag 14 oktober speelt De Grote Waarom Show van Tg. Winterberg in TAQA Theater De Vest in Alkmaar. De Grote Waarom Show gaat over het plezier van het willen weten en is voor iedereen vanaf 4 jaar. Tg. Winterberg gaat in de voorstelling met poppen, proefjes, animaties, filmpjes én samen met het publiek op zoek naar antwoorden op vele Waaroms. Bovendien mag iedereen een eigen Waarom-vraag meenemen en in De Grote Waarom Show vraag-van-vandaag-Grabbelbox doen. Misschien wordt hun vraag wel in de voorstelling beantwoord! Het Zaanse gezelschap Tg. Winterberg maakt energiek, inventief en poëtisch theater met poppen, objecten en acteurs. De voorstelling speelt t/m 31 januari in het hele land.

De Grote Waarom Show
Waarom is de lucht blauw?
Waarom val ik niet van de aarde?
Waarom zitten niet alle antwoorden al in mijn hoofd?
Waarom wil ik dit eigenlijk weten?
Waarom ben ik hier? Waarom...?

Het is de vraag der vragen. De vraag die je altijd kunt blijven stellen. Want in elk antwoord zit meteen weer een volgende vraag. Zo kun je oneindig lang doorgaan, en het is niet erg om iets niet te weten, de zoektocht naar antwoorden is een spannend avontuur waar anderen je bij kunnen helpen. Want als je alles denkt te weten, dan heb je niet genoeg vragen gesteld.

Tg. Winterberg maakt onder artistieke leiding van de Zaanse Marlyn Coetsier toegankelijk en kwalitatief beeldend theater met poppen en objecten voor zowel de allerkleinsten als voor volwassenen. Eerder werkte Coetsier en Haayema samen in de succesvolle voorstellingen Meneertje Meer (Zilveren Krekel 2018 voor de meest indrukwekkende jeugdproductie ) en In de kelder staat een huis (Zilveren Krekel 2019 voor de meest indrukwekkende podiumprestatie). Daarnaast maakte Tg. Winterberg onder meer Sterrenwachter (2+), In de maneschijn (4+) en Op een klein stationnetje (4+). Het eigenzinnige theatergezelschap ontvangt als één van de nieuwkomers meerjarige subsidie van Fonds Podiumkunsten voor de periode 2021-2024.

Credits
Concept & idee
Tg. Winterberg Eindregie Joep Onderdelinden Tekst & spel Mark Haayema Poppen & spel Marlyn Coetsier Decor & kostuum Marlies Schot Muziek & sound Joeri de Graaf & Nineyards Audio Techniek Joram van Vliet Lichtontwerp Maarten Verheggen Video Miranda Koning Animaties Nick Driessen Choreografie Marianne d’Fonseca Flyerbeeld Job van Gelder Productie Peter Poel Zakelijk leiding Vera van Baal Educatie HEMlab jeugdlab Verkoop & boekingen STIP theaterproducties

Met dank aan Jogchem Jalink, Baz Bouldergym, Broedplaats de Hellema
Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Lira Fonds, NORMA Fonds, Fonds 21