ALKMAAR - In november en december programmeert TAQA Theater De Vest een veelzijdig klassiek programma in de Kleine Zaal en in de Grote Kerk Alkmaar. De Nederlandse Bachvereniging komt in november samen met blokfluitiste Lucie Horsch met een Italiaans programma; in december staat kerst centraal in een hartverwarmend en intiem kerstconcert dat leunt op Bachs Weihnachts-oratorium. Sterpianist Nicolas van Poucke brengt een intieme versie van Beethovens Pianoconcert nr. 4 en in samenwerking met International Holland Music Sessions is in de Kleine Zaal een drietal koffieconcerten geprogrammeerd.

Nederlandse Bachvereniging
Samen met blokfluitiste Lucie Horsch neemt De Nederlandse Bachvereniging op donderdag 26 november het publiek mee in een muzikale reis door Italie. ‘Venetië, Napels, Rome’ is een feest van virtuositeit met muzikale hoogstandjes uit de drie steden. Op 12 december is in de Grote Kerk het hartverwarmende, intieme concert 'KERST' van de Nederlandse Bachvereniging te beluisteren, waarin het kerstverhaal uit Lukas wordt verteld aan de hand van de koralen en de recitatieven van Bachs Weihnachts-oratorium.

Beethovens Pianoconcert nr. 4
Precies 250 jaar na de geboorte van Ludwig van Beethoven speelt sterpianist Nicolas van Poucke op vrijdag 11 en zaterdag 12 december samen met musici uit het Nederlands Kamerorkest een intieme versie Beethovens Pianoconcert nr. 4. Van Poucke maakte op dertienjarige leeftijd zijn debuut in Het Concertgebouw en trad sindsdien op met verschillende orkesten in binnen- en buitenland.

Sfeervolle koffieconcerten
In samenwerking met The International Holland Music Sessions zijn op drie zondagen in december mooie koffieconcerten geprogrammeerd. In het concert op 6 december staat de altviool centraal en speelt de Kroatische Dagmar Korbar een prachtig concert met werken van Bach, Britten, Schumann en Glazoenov. Op 20 december brengt de Luxemburgse cellist Tom Feltgen, begeleid door pianist Noriko Yabe (Japan) een cellorecital op topniveau met meesterwerken uit het cellorepertoire van Debussy, Shumann, Fauré en Poulenc. Op 27 december tenslotte nemen de jonge Nederlandse cellisten Charlotte Gulikers en Jobine Siekman het publiek mee op een reis door de tijd; van Vivaldi tot Bartók. In dit bijzondere concert laten zij zelden gehoorde duetten voor twee cello’s horen, die klinken als een heel orkest.

Meer informatie en toegangskaarten
Alle concerten worden georganiseerd volgens de RIVM- richtlijnen. Per concert worden vooralsnog 30 bezoekers toegelaten. Kijk voor meer informatie en online kaartverkoop op www.taqatheaterdevest.nl en www.grotekerkalkmaar.nl.