ALKMAAR - Op 7 september 2018 kunnen bezoekers tussen 20.00 en 23.00 uur een gratis unieke Virtual Reality-tour maken bij Artiance. Tijdens deze avond (tevens Kunst tot de Nacht) vindt de officiële première plaats van een bijzondere VR-film waarbij je in de huid kruipt van een musicalster, een orkestlid, een acteur, een balletdanseres en nog veel meer.

Het idee is afkomstig van directeur Rob Bangert en uitgevoerd in samenwerking met het Alkmaarse bedrijf K1 Cultmedia. Rob Bangert: ‘Artiance wilde moderne technieken inzetten om kinderen en volwassenen te laten ervaren hoe geweldig leuk het is om in een orkest te spelen, maar toen we eenmaal bezig waren met de film leek het ons ook leuk om bezoekers het gevoel te geven zelf een musicalster te zijn of om bezoekers virtueel het podium te laten delen met balletdanseressen. Niet veel mensen krijgen de kans om dit in het echte leven te ervaren maar met deze moderne technieken is het nu wel mogelijk. We zijn een half jaar bezig geweest om de video te realiseren en het is een bijzondere ervaring geworden. De video duurt 6 minuten, maar aangezien de meeste mensen moeten wennen aan het kijken met een 360 graden bril lijkt dit lang genoeg. Daarbij kunnen door de korte duur heel veel mensen de video zien’.

Bezoekers aan Artiance krijgen tijdens Kunst tot de Nacht een speciale videobril op waarmee ze de virtuele wereld binnenstappen. Het is een unieke gebeurtenis die op dit gebied absoluut nieuw in Nederland is! De video zal continu worden gedraaid voor groepen van maximaal 8 personen. De vertoning van de video is het slotstuk van een korte tour waarbij een link wordt gelegd tussen de echte wereld en de virtuele wereld. De video zal na de première avond online beschikbaar worden gesteld zodat heel Nederland kan ervaren hoe leuk het is bij Artiance in Alkmaar.

Locatie: Artiance, Centrum voor de Kunsten
Adres: Canadaplein 3
Datum: 7 september 2018
Tijd: 20.00 uur – 23.00 uur