ALKMAAR - Wijnliefhebbers opgelet: dit jaar organiseert het bestuur van de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk voor het eerst het wijnfestival Vini Amici in de Alkmaarse Grote Kerk. Deze eerste editie van Vini Amici vindt plaats op vrijdag 20 maart en zaterdag 21 maart van 16.00 – 23.00 uur en op zondag 22 maart van 14.00 – 21.00 uur.

Gezellig met je vrienden proeven van allerlei verschillende wijnen, bubbels en bijpassende hapjes; het is een fijne insteek voor een avondje uit. Zeker als je daarbij ook nog eens Alkmaars grootste monument vanbinnen kunt bekijken. Ondertussen luister je naar muziek van lokale artiesten.

Op dit bruisende evenement is een proeverij van ruim 200 wijnen en bubbels met bijpassende gerechten en hapjes van lokale restaurateurs. Regionale artiesten zorgen voor de muzikale omlijsting.

Het wijnfestival wordt uitgebreid met een chefs diner, een driegangen diner met bijpassende wijnen. Het diner heeft elke festivaldag een wisselende samenstelling verzorgd door 3 lokale chefs op het Hoogkoor voor € 55,-. Ook is er op vrijdag en zaterdag een masterclass wijnproeven. Voor € 25,- kun je onder leiding van een vinoloog of wijnmaker 6 à 8 wijnen proeven.

De opbrengst van het festival komt ten goede aan restauratieprojecten van de Grote Kerk.Prijs: € 15,- in de voorverkoop via www.viniamici.nl. De prijs is inclusief entree, garderobe en een glas bubbels.

Vriendenkorting
Ben je ‘Vriend’ van de Grote Sint Laurenskerk, dan kost een kaartje geen € 15,- maar € 10,-. Je kunt op vertoon van je vriendenpas aan de kassa maximaal 2 kaarten kopen voor dit bedrag. Vriend worden? Kijk op http://www.vriendengrotesintlaurenskerk.nl/word-vriend.