ALKMAAR - In Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or onderzoekt De Warme Winkel 'excelleren' als mogelijk antwoord op de vraag hoe je je als individu kunt verhouden tot de overbevolking waar je deel van uitmaakt. Hoe kun je je aan de soep van middelmatigheid onttrekken? Rietveld zet alles op alles om een nominatie voor de hoogst haalbare toneelprijs, voor de meest indrukwekkende, mannelijke hoofdrol, in de wacht te slepen. Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or is op 4 april in Theater De Vest in Alkmaar te zien.

We worden geboren. We leven. We sterven. We glijden of vechten ons langs de hoogte- en dieptepunten. We slikken onze tegenslagen en counten onze blessings. Als we inzoomen op het persoonlijk verhaal dan vinden we avonturen, twijfels, zwaar bevochten ontwikkelingen en een levensloop die het verfilmen waard is. Maar zoomen we uit, dan blijkt dat alles niet meer dan een grijs, niet te identificeren, vervuilend stukje overbevolking in een zee van onbeduidendheid. Er is maar één manier om je aan deze soep van middelmatigheid te onttrekken: prijzen winnen.

Waar de prijzenkast van het collectief De Warme Winkel langzaam volstroomt, staat Vincent Rietveld op persoonlijk vlak nog droog. Daar probeert hij met deze voorstelling verandering in te brengen.

De Louis d’Or is een prijs die jaarlijks de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol beloont. De prijs wordt in september uitgereikt op het Gala van het Nederlands Theater tijdens het Nederlands Theater Festival in Internationaal Theater Amsterdam (ITA - voorheen Stadsschouwburg Amsterdam). De winnaar krijgt een gouden legpenning en wordt met een portret vereeuwigd in de galerij van ITA. Het is het hoogst haalbare voor elke theateracteur. In Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or zal Rietveld alles op het spel zetten om een nominatie in de wacht te slepen.

De voorstelling is onderdeel van een serie waarin De Warme Winkel mogelijke antwoorden onderzoekt op de vraag; hoe verhoud je je als individu tot de overbevolking waar je deel van uitmaakt? En hoe kan je je wapenen tegen het besef van overtolligheid? In deel 1 (2021) staat ‘moord’ op het programma, gevolgd door ‘ascese’ in deel 2 (2020). Nu echter eerst deel 3 waarin ‘excelleren’ als mogelijk antwoord wordt onderzocht.

Uit de pers

'Een even verrassende als ontregelende, even spitsvondige als hilarische voorstelling' Theaterkrant
'Of excelleren in je superindividuele eentje het uitgelezen instrument is om je definitief te onderscheiden van de massa moet hier nog even in het midden blijven. Maar dat het onderzoek ernaar heerlijk theater oplevert is alvast een feit.' de Volkskrant ****
'In Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or van toneelcollectief De Warme Winkel ruziën de jonge en oude garde op geestige wijze over de waarde en de inhoud van theater.' NRC Handelsblad ****
'Amusante satire' NRC Handelsblad ****
'Serious business vermomd als hilarisch entertainment' Dagblad van het Noorden ****

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.dewarmewinkel.nl.