ALKMAAR - Hartverwarmende concerten en voorstellingen in de decembermaand

Wat is er heerlijker dan je feestdagen te vieren in het theater? Bezoek in december TAQA Theater De Vest en/of de Grote Kerk Alkmaar en dompel je onder in kerstsfeer! Bij de Mariavespers bijvoorbeeld, in een prachtige uitvoering van koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging. Of bezoek het traditionele feestconcert van Het Nederlands Philharmonisch Orkest, dat dit jaar in het teken staat van muziek uit Amerika en Hongarije. De hele familie kan genieten van het prachtige en sprookjesachtige ballet Het Zwanenmeer op eerste Kerstdag.

Monteverdi’s kleurrijke Mariavespers
Op zaterdag 14 december brengen koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging in de Grote Kerk Alkmaar Monteverdi’s Mariavespers ten gehore. De verbluffende en kleurrijke verzameling werken (met een mix van oude meerstemmige kerkmuziek en ontluikende barok) speelde een belangrijke rol in onze muziekgeschiedenis. Houders van een toegangskaart kunnen om 19.30 uur de gratis inleiding bijwonen.

Van Bernstein tot Strauss
Het traditionele feestconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt het publiek op donderdag 19 december mee op reis naar twee landen. Eerst is dat Amerika met een bezoek aan Hollywood en een tocht door het Wilde Westen met werken van Bernstein, John Williams en zelfs Dvořák. Met die beroemde Weense wals gaat het orkest richting Hongarije, de tweede bestemming van dit muzikale feest. Hierin spelen componisten als Brahms, Berlioz en natuurlijk Strauss de hoofdrol.

Betoverend sprookje voor jong en oud
Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan is één van de topgezelschappen van Rusland. Op 1e Kerstdag om 14.30 uur komt het gezelschap naar Alkmaar met de grootste balletklassieker ‘Het Zwanenmeer’. Het beroemde liefdesverhaal van prins Siegrid en prinses Odette is één van de meest uitgevoerde balletten ter wereld. Trek je mooiste kerstjurk aan en vier feest in het theater!

Voor een complete middag of avond uit
Maak je theaterbezoek compleet met een lunch, diner of borrel in Grand Café Klunder, naast TAQA Theater De Vest. In de foyer van het theater staat een prachtige kerstboom, waarin je je kerstwens kunt hangen.

Meer informatie en toegangskaarten
Kijk op www.taqatheaterdevest.nl voor het complete aanbod tijdens de feestdagen en bestel nu de beste plaatsen. Alle prijzen zijn inclusief (pauze) drankje.